weby pro nejsevernější čechy

Honza Šibík vyhodí Canony, proč ve filmech občas prší a kdo mr*á gorilu (výpisky z webů)

Tomáš Tesař o kterém jsem tu před chvílí psalv souvislosti s výstavou v Doubici to opravdu s využitím i-phonu jako fotoaparátu myslí vážně a (pokud vím) i v Reflexu využil nějakou takhle pořízenou fotku skoro na celou stranu! Teď se do stejných technologií snaží uvrtat i Honzu Šibíka. Legrační představa jak v nějaké bitevní vřavě všichni kolegové ověšení fotoaparáty dělají svou práci a mezi nimi Jenda se svým jablíčkem). https://youtu.be/GhrI_UDLFok

Alenka Prokopová poté co opustila Cinemu publikuje své filmové recenze porůznu, s povolením vydavatelů je potom soustřeďuje na svém blogu. Nedávno vydala knihu o tom jak se natáčel film Kuky se vrací. Jsou ovšem kusy textu, které se do knihy nevešly, takže se také postupně budou objevovat na webu. Hned první kousek je roztomilý a věnuje se zvuku a zvukařům.

Dozvíte se jak je to s větou: Stává se, že prší, a proč je slyšet v mnoha českých filmech.

Já tyhle blbosti miluju a kolikrát jsou na českých filmech to nejlepší.

Před časem jsem potkal (taky na Fabrice) Jirku „křečáka“ Fedurka. Vyprávěl mi o filmu Gorilla a o tom, že se chystá jeho premiera.

https://youtu.be/pf3tkbKOINU

Podle dosud zveřejněného programu projekcí se v brzké době ve výběžku a okolí projekce nedočkáme, vezměte tedy za vděk recenzí, kterou tomuto dílu věnoval František Fuka.

Frantova recenze je vlastně velmi laskavá, vydatná je diskuse pod člankem.

Když už na těch stránkách budete, koukněte i na recenzi filmu Hranaři (který doufám nikdy neuvidím) a rovněž diskusi pod ním. I tam načerpáte tolik poznatků, že se z toho budete dlouho vzpamatovávat.