weby pro nejsevernější čechy

Chcete vydělávat jako spisovatel? Nechte se trefit vajíčkem!

Stačí vydat pár knížek. Nevadí, že nemáte literární talent. Stačí se dostat do politiky, schytat pár ran vajíčkem a pak o tom napsat. Lidi se budou prát, aby si Vaši zpověď koupili. Nakonec si koupíte dům na řeckém ostrově Ithaka a pro jistotu ještě jeden v Chuchli. Věří tomu někdo? Přesně tak to totiž udělali manželé Paroubkovi. Jiřího titul Plnou parou v politice prý zmizel z pultů, ještě než ho tam stihli knihkupci vyložit. Smlouva na čtyři miliony s nakladatelstvím Prostor tak byla určitě oboustranně výhodná. Náklad čtyřiceti tisíc se nakonec ukázal jako podhodnocený. Češi čtou Paroubka jedním dechem.

To Petra Paroubkouvá se čísly u svého loňského titulu V botičkách od Diora příliš nechlubila. Byla to ale právě ona, kdo platil za nově pořízený dům na řeckém ostrově. A to, prosím, v hotovosti. Jak jinak. Petra podle deníku Právo vytáhla z igelitky 100 tisíc Euro na dřevo. Peníze tedy nepochází z bankovního účtu. Záznamy chybí.

Takový Bohumil Hrabal (28. března 1914 Brno – 3. února 1997 Praha), nejpřekládanější český autor 20. století si svého času na luxus příliš nepotrpěl. Narodil se v Brně-Židelnicích, odkud se v srpnu 1919 přestěhoval do Nymburka. Po maturitě to pak byla Praha a od roku 1950 se natrvalo usadil v bytě na Palmovce, kde prožil svou vrcholnou éru. Celoživotní práci pak Hrabal zúročil. V roce 1965 si manželé Hrabalovi koupili v Kersku u Nymburka na parcele č. 0274 chatu.

Bohumil Hrabal vydal 50 knih, které byly přeloženy do 28 jazyků. A koupil si chatu. Paroubkovi vydali dvě bezcenné povrchní sračky a koupili si dva rodinné domy. Co se tady sakra děje?