weby pro nejsevernější čechy

Vánoce 11

Byl ten poslední týden předvánoční hodně divnej, že … nějak mě zastavil a paralyzoval. A nekončí to. Na štědrý den zrušili můj oblíbený kulečník (sakra!), takže mám chvilku sesmolit poněkud zmatené kudy kam.Dneska odpoledne zahrají Na Kopečku v Rumburku humornou hříčku s vánočním poselstvím plnou andělů a biblických postav.  Začíná se ve tři a po divadle následuje čaj a svařák. Rovněž cukroví. Večer potom v různou dobu a v různých kostelích uskuteční se půlnoční mše. Nějaký rozumný přehled nemám k dispozici. Nejpřehledněji vánoční a povánoční bohoslužby jsem našel na stránkách farní charity Rumburk:

 

Pro doubické připomínám, že v devět večer otevře Fabrika.

První svátek vánoční bude se hrát bigbeat v Dolní Poustevně. Do Nároďáku zve kapela Krleš na Zimní Čtverec. Kromě zmíněných Krlešů zahrají dvě party z německého Sebnitz, jejichž jména neznám a stejně bych je neuměl vyslovit. Závěr večera má na starosti Hustej Wimpy. To už tam nebudu jistě.

O vánocích se bude rovněž sportovat. Přehled akcí ve Varnsdorfu je tady, v pondělí se bude hrát ještě ve Vilémově tradiční sálovka. Podrobnosti najdete tady.

A ještě jeden koncertík připravil pan Navara na Fabrice. 29/12 večer se bude pařit v rytmu reggae: Uraggan Andrew & Reggae Orthodox.

Kdo víte o dalších akcích, zmiňte se v komentářích. Díky.