weby pro nejsevernější čechy

Sálovka – Vilémov. FOTOREPOPRT

Než příjde referát a výsledky z Vilémova, mám tu pár fotek: {module vilemov11salovka}

Za účasti 20 kvalitních mužstev, z toho osmi zcela nových, byl v neděli 26.12.2010 odehrán sloučený a vždy velmi populární turnaj v sálové kopané ve vilémovské hale. Že je to turnaj nevyzpytatelný, ve kterém lze jen těžko tipovat vítěze, se v letošním klání opět potvrdilo, když z nasazených týmů a tudíž loňských semifinalistů – SC Stap (předchozí trojnásobný vítěz), JPS Gastro Neratovice a Pekelníci Dobruška se ani jeden letos neprobojoval na bednu a pouť všech těchto tří favoritů skončila překvapivě již ve čtvrtfinále, stejně jako dalšího velkého favorita – JK Trans Varnsdorf. Kvalitní a známá mužstva – Nica Rumburk a Bílá Vdova Varnsdorf dopadli ještě hůře, když jejich pouť skončila již v osmifinále. Do Play off neprošli jen Ráj Poutníků, Miminka Šluknov, Spartak Boletice a Bender je Bůh Vilémov. O síle některých celků se sice vědělo, ale že by se do nejsilnější čtyřky probojovali – Kádě 5000 V.Šenov, PZP Lipová, Cabrón Jiříkov a Repre Šluknov, to netipoval žádný z přítomných odborníků. Turnaje se zúčastnili i mnozí známí fotbalisté – jako např. – Kotiš, Fišer, Kopřiva, Betyár, Bárta, Janda, Dobeš, Vlk apod. Hrálo se v 5 skupinách po čtyřech mužstvech, z každé skupiny postoupila do Play off první tři mužstva a k nim ještě i nejlepší tým z posledního 4. místa – Barca Děčín. Finále pak bylo vyrovnanou bitvou a skončilo bez branek. V penaltovém rozstřelu mělo více štěstí zkušené mužstvo PZP Lipová, které tak dokázalo po delší odmlce tento turnaj vyhrát již potřetí v jeho historii. Vítězný tým hrál v sestavě – Mikula – Vlk, Kurel ml., Svoboda, Hendrych a Kopřiva. Celý turnajový maratón měl 46 utkání, které s přehledem odřídila trojice rozhodčích – Pöschko, Andrla a Červený.

V ý s l e d k y o d P l a y o f f :

Osmifinále: SC Stap Vilémov – Barca Děčín 4:1, Mojžíšský výběr Mojžíř – Kádě 5000 V.Šenov 1:1 (1:2 na PK), PZP Lipová – Hapťák Šluknov 3:0, JK Trans Varnsdorf – Bílá Vdova Varnsdorf 1:1 (3:2 na PK), Cabrón Jiříkov – Rudá Hvězda Lipová 3:0, Benfica Žatec – Pekelníci Dobruška 1:1 (1:3 na PK), Nica Rumburk – JPS Gastro Neratovice 0:1, Čoklové Varnsdorf – Repre Šluknov 0:2.

Čtvrtfinále: SC Stap Vilémov – Kádě 5000 V.Šenov 0:2, PZP Lipová – JK Trans Varnsdorf 2:0, Cabrón Jiříkov – Pekelníci Dobruška 2:0, JPS Gastro Neratovice – Repre Šluknov 0:1.

Semifinále: Kádě 5000 V.Šenov – PZP Lipová 0:1, Cabrón Jiříkov – Repre Šluknov 1:1 (1:3 na PK)

O 3.místo: Cabrón Jiříkov – Kádě 5000 V.Šenov 4:1

Finále: PZP Lipová – Repre Šluknov 0:0 (3:1 na PK)

Vyhodnocení nejlepších jednotlivců a kolektivů:

Nejlepší hráč : Čurgali Ladislav ml. – Repre Šluknov

Nejlepší brankář : Mikula Emil – PZP Lipová

Nejlepší střelec: Fišer Vítězslav – Cabrón Jiříkov – 7 branek

Nejlepší rozhodčí: Andrla Vladimír – Chřibská

Nejstarší hráč: Sommerschuh Albín – 48 let – JK Trans Varnsdorf

Cena Fair Play: Repre Šluknov – jako nováček mile překvapil obecenstvo i vedení

Nejlepší domácí celek: SC Stap Vilémov – 8.místo

Nejlepší čtyři mužstva obdržela pěkné poháry a bohaté dárkové koše. Vítěz k tomu ještě tradiční živé sele o váze 25 kg a putovní pohár. Nejlepší jednotlivci pak další hodnotné ceny, které předávala Hanka Bálková – sestra zesnulého Honzy Bálka společně s místostarostkou obce Jitkou Kopřivovou, funkcionáři Sálovka Clubu Stap Vilémov a SK Stap Tratec Vilémov. Turnaj se těšil i velkému zájmu diváků, kterých se po celý den sešlo více než 180. Zpestřením pro všechny účastníky této akce bylo jistě i shlédnutí kronik z historie všech dosavadních turnajů, stejně jako rozsáhlá fotogalerie na stěnách haly ze sportovního dění ve Vilémově. Byl to dle názoru zúčastněných hráčů i přítomných odborníků, opět jeden z nejpovedenějších turnajů, který kdy byl ve Vilémově i v širokém okolí uspořádán.

Všichni účastníci obdivovali výbornou organizaci celé akce. Pořadatelé nezapomněli v průběhu turnaje navštívit i oba hroby zesnulých kamarádů a uctít jejich památku položením pěkné kytice.