weby pro nejsevernější čechy

Hudební masakry, Kim, zlatý Finsko a houbičky. Výpisky z webu.

 Oblíbil jsem si ticho, občas si ale něco pustím. V televizi mám obvykle puštěný zprávy a tak mě hudební produkce atakuje nejčastěji v autě. Rádio je nějak špatně zapojený, takže si nepamatuje naladěné stanice a u nás v pohraničí to znamená, že chytnu nejprve Němce, potom Poláky a nakonec rádio Sever, což je čisté peklo, které ale poněkud masochisticky nechávám hrát. Pravda je, že nejezdím daleko; i tak ale stihnu třeba dvě pecky Jakuba Smolíka, když zrovna hrají na přání. (V tomto pořadu je Jakub Smolík stále více – méně progresivní zpěvák!)

 

Tenhle úvod je tu proto, abych vysvětli, že hudební trendy mi jsou malinko egál.

Uniká mi tak určitě celá spousta dobré muziky, na druhou stranu uniká mi i spousta šuntu – a co čert nechtěl – narazil jsem (prostřednictvím nějakého přítele na fb) na blog, který se věnuje „hudebním masakrům“ a – co čert nechtěl podruhé — úplně jsem se na tom webu seknul a nemůžu přestat ho číst.

Nebudu se v tom patlat, tady je odkaz, ale například píseň, kterou vyprodukoval Petr Kotvald by mohla jako upoutávka stačit.

https://youtu.be/GRiH-e1LRJU

Pozor, je to návykové.

Když jsme u hudby: Kim Čong Il, který nedávno zesnul a rozplakal tak naše komunisty se začal objevovat v kolážích, které profičely online světem a vidíme, že se vlastně jednalo o jakéhosi Járu Cimrmana.

Jiný obrázek jasně ilustruje, kde se berou ty skvělé recepty:

Abych ale jenom neprudil blbostma, mám tu tip na výlet do Finska. Tenhle iglů resort najdete ve Finsku (Urho Kekkonen National Park) a na fotkách vypadá úžasně.

I když mám výhled do lesa, docela závidím.

Nakonec tu mám jednu dobrou mykologickou zprávu.

Známý vědec a bloger Honza „Motlacha“ Borovička zveřejnil na netu zprávu, že „pod nátlakem jednoho houbového šílence, který si říká Mushroom John … začal jsem pracovat na popisu nového druhu lysohlávky z pacifického severozápadu USA.“ Popis by měl být hotov do konce letošního roku.

Honzo: DOTOHO!!!