weby pro nejsevernější čechy

Tiger Lillies v Berlíně, fotky

Na začátku byla esemeska, že zbejvá lístek na večerní představení Tyřích lilijí v Berlíně, což je hned tady za kopcem, ale stejně jsem si říkal, že bych měl den věnovat práci na zlepšování svého vzdělání, psaní rumunských novin a nebo jenom povalování na kanapi. Jenomže jsem si pustil pár tygřích písniček, na fb jsem naznačil tuhle možnost a jednou uživatelkou jsem byl důrazně vyzván k výletu. Tak nebylo vyhnutí. {module lilie-berlin}

Cesta byla suchá, místy mokrá, pan Pahýlek chtěl každou chvíli zastavit na cigárko, ale měli jsme náskok a tak ani drobné bloudění po zvolení špatného sjezdu do německé metropole neznamenalo časový pres. Před „zimní zahradou“ jsme byli necelou hodinku před začátkem programu Freakshow. Všimli jsem si, že je možné zajet s automobilem přímo před vchod a červený koberec, což většionou vídáme jenom ve filmech a tak se části posádky dostalo opravdu důstojného přijetí.

Wintergarden je prostor, kde vám v hlavě hned naskočí několik replik ze semaforského Jonáše, jako třeba: objednal jsem si sodovku. do dneška ji splácim. Jedna bublinka pět franků … atakdále.

Ale, když se držíte při zemi, na splátky ani nedojde.

Představení Freakshow, smutnoveselý kabaret o divných lidech bych si dovedl představit v nějakém méně noblesním prostředí a cítil bych se tam asi i líp, ale přišel bych o senzační čísla akrobatů, která jsem zkousl bez reptání a slečna levitující v rudém leintuchu vysoko nad scénou je opravdu dechberoucí.

Po vystoupení předali chlapci Tygrům několik lahvových darů země České, pan Brabec poklábosil s trpaslicí a jeli jsme domů při poslechu Pahýlkových historek ze života, což by samo o sobě vydalo na další představení.

Viděli jsme super představení a v pustině výběžku mohli jsme dumat, jaké to bylo.

Nějak takhle: This Freakshow is the best in town this Freakshow is the worst around.

Tiger Lillies hrají v Berlíně do 6. února.