weby pro nejsevernější čechy

Šuby duby podruhé

Zatímco my jsme se tu probudili do bílého nadělení, z druhé strany oceánu dorazilo pár fotek ze zoologické v San Diegu. To, co je vidět na úvodní fotce kolem silnice, nejsou jen tak ledajaké keře – to jsou pomerančovníky.

Kvůli časovému posunu jen stručné zprávy, nakolik se liší americké pojetí od toho našeho. Podle netu jde o dvě části, samotnou ZOO a Safari park (to ale známe i od nás). Každá z nich má samostatné vstupné (i to lze u nás zažít). Výchozí cena vstupenky je od 12ti let 42 dolarů (tak daleko tedy ještě nejsme). Ovšem aby si u nás někdo zaplatil 82 doláčů za to, že může zblízka sledovat nejrychlejší běh světa, kde se po 330 stop dlouhé dráze žene gepard rychlostí přes 70 mil za hodinu, to teda u nás na vesnici nemáme, natož lítat nad výběhy na laně. A i když se v našich ZOO najdou také hodně exotická zvířata, pandu velkou bychom hledali těžko.

Ze stručné informace: Třeba slony jsme viděli jen asi 3 nebo 4 (web uvádí celkem 18 jedinců slonů afrických), ale prej je střídaj se safari; docela jsme to tam prolítli a viděli jsme jenom část, většina výběhů byly opice (byly obrovský, dalo se do nich koukat ze dvou úrovní), do výběhů, kde byla voda (hroši, lední medvědi, vydry), se dalo koukat i pod vodou, ale všechny zvířata byly nad.. Viděli jsme okapi a dvě pandy, jinak tam maj stejný zvířata jako tady – lvy, tygry, soby, kapybary, tapíry. A vypadá to, že půjdeme ještě i do safari.

Zatím tedy jen malá fotoochutnávka ze ZOO.

{module san_diego}