weby pro nejsevernější čechy

Ham ham

Nedávno tu byla řeč o fotovýstavě z cest, která ukazovalo exotickou stravu a strávníky. Podle našich informací se jí i v Kalifornii… Sice tam prý neznají nic takového, jako je chleba nebo rohlíky, ale toastového chleba na sendviče je dost. Jen je problém s našimi zvyklostmi, namazat prostě nejde, hroutí se, sotva se k němu přiblíží nůž, takže je třeba na něj komponenty jen pokládat. Mazací sýr prý má trojúhelníčky minimálně dvakrát větší, než jsou ty naše.

Tohle se jmenuje quesadilla. Sice jsem si vygůglil, o co by se mělo jednat, ale moc jsem nevěřil, dokud jsem neslyšel na vlastní ucho (Skype je zázrak, letěla tam 12 hodin a bavit se můžeme on-line). Ty lívance nejsou lívance, ale tortilly plněné drůbežím masem, to zelené v mističce je nejspíš avokádo a ty borůvky vlevo nejsou borůvky, ale černé fazole. Pochází to z Mexika a konzumuje se to tam prý běžně.

Těžko ale říct, co do toho jídla přidávají – včera je cesta zavedla do horského zlatokopeckého městečka Julian (nadmořská výška 1288 metrů), kde prý na ulici potkali několik velbloudů? A ty bílé hromádky na ulicích jsem taky nevěřil, dokud jsem neviděl fotku (fakt aktuální fotka z Kalifornie).