weby pro nejsevernější čechy

Corrupt Tour, tip na výlet

Drazí čtenáři, zdravím Vás ze stránek mého výběžanského blogu. Nejenom to, že jsem ve výběžku nedávno byl, ale hlavně fakt, že pro Vás mám skvělý tip na výlet, je důvodem, proč Vám dnes píši.Právě jsem se dodíval na poslední díl pořadu Show Jana Kruase z archivu na webu televize Prima a velmi mě zaujal třetí host relace Petr Šourek. Ten totiž nedávno vstoupil na trh cestovních kanceláří s velmi neotřelým projektem. Říká tomu Corrupt Tour a jak už název napovídá, jde o velmi neobvyklou cestovku. https://youtu.be/gf6UVCW2Q7I
Vystudovaný filozof Šourek nabízí svým zákazníkům komentovanou cestu po korupčně proslulých místech Prahy, ale i Ústní nad Labem. Právě v Ústí je mnoho zajímavých destinací zavánějících zlodějinou, kam se Corrupt Tour se svým autobusem jezdí podívat. Jsou to místa, jako aktivní park, kde se můžete posadit na lavičce za 60 tisíc nebo svézt na skulzavce za 580 tisíc. Turisté si pak mohou odpočinout a poobědvat na zámku Větruše, kam je doveze kontroverzní lanová dráha. Zde si vychutnají jedinečnou atmosféru oběda v hotelu, který i za evropské peníze staví bývalá firma primátora Ústí Víta Mandíka. Na trase, která je pojmenovaná „Hustý Ústí“, je též návštěva černých staveb ústeckého vlivného podnikatele z ODS Patrika Oulického (díky němu se v Ústí používá na místo slova „ulice“ slovo „oulice„). Na menu nechybí ani Ústecké muzeum podezřelé z předražení o 182 milionů nebo sídlo eurodotačního Úřadu regionální rady, jehož bývalý ředitel je souzen pro braní úplatků. 

Projket Corrupt tour se ujal více než dobře a už má za sebou první podařené zájezdy. I přes negativní ohlasy ze strany dotčených politiků/podnikatelů jako třeba Radka Vonky, který prý „takovou blbost už dlouho neslyšel“, je velká šance, že se, i po této mediální pozornosti, cestovka pořádně rozjede a informuje mnoho obyvatel nejen Prahy ale i Ústí a celé republiky o situaci, do které jsme se svou nečinností dostali.

Petr Šourek v Hyde ParkuVideo z Ústí na ihned.cz