weby pro nejsevernější čechy

Varnsdorfská sálovka: Áčko blízko k titulu v kraji, béčko jej má v okrese

Předposlední turnaj sezony konaný ve varnsdorfské sportovní hale vyhoupl o bod do čela tabulky Krajské extraligy ÚK 2011-2012 futsalisty JK Trans. 
Pomohl jim k tomu hlavně vlastní plný bodový zisk ze tří zápasů, ale také to, že SC Stap Vilémov po nevyrovnaných výkonech plichtil v posledním duelu turnaje s vedoucím Turbem Děčín a obral jej tak o dva body. Plně bodovalo rovněž Jílové, ale to se svoji bodovou ztrátou na vedoucí dva týmy může pomýšlet už jen na udržení třetího místa. Výsledky: JK Trans – Vilémov 5:4, – Bumiko Děčín 4:3, – SKP Cizina Děčín 4:1; Turbo – Bumiko 6:1, – Cizina 3:1, – Vilémov 3:3; Vilémov – Jílové 3:8; Poslední turnaj 3. března v Rumburku svede do vzájemných soubojů mj. první tři družstva a bude to tedy pořádné drama.

 

Jak to před vyvrcholením sezony vidí Albin Sommershuch? „Výhodou pro nás je, že Turbo s Jílovým zahajují. Druhý zápas hrajeme my s Jílovým a sezonu zakončíme v zápase o všechno s Turbem. Pokud v tomto utkání získáme tři body, bez ohledu na předešlé zápasy, budeme slavit. Variant je ale hodně. Dokonce i bod k titulu může stačit. To, když jej získáme s Turbem, které v prvním zápase podlehne Jílovému. Jistotou jsou pro nás čtyři body a více.“


Varnsdorfští futsalisté uvítají podporu sportovních příznivců a zvou je proto 3. března do sportovní haly v Rumburku k hlasité podpoře. Sled a čas zápasů, v nichž jim půjde o vítězství v Krajské extralize, je tento: JK Trans – Jílové od 12.40 hod., JK Trans – Turbo od 13.50 hod.

 

Na domácí palubovce odehrála rezerva JK Trans předposlední sedmé kolo 1. okresní ligy. Plný zisk devíti bodu za tři výhry znamená, že rezerva svoji soutěž vyhrála a to bez ohledu na výsledky v posledním kole. Zářil především Petr Svoboda, který má na konci sezóny vynikající formu a dává jeden gól za druhým. V tomto kole jich bylo celkem devět, což je více než polovina! Stínem na jinak dobrém turnaji je opětovné zranění Josefa Galbavýho , který si obnovil zranění kolena a zřejmě tak nenastoupí na rozhodujícím krajském turnaji, který hraje áčko příští tyden v Rumburku.