weby pro nejsevernější čechy

Jsem z Olgy Pa(th)f

Nechápu, že dneska je každej fotograf, že každej měří kalorie a hlídá si cholesterol, už vůbec nechápu vegetariány. Ale hlavní problém společnosti je podle mě pokrytectví. Je ho všude plno.

Třeba televizní star jako je Jan Kraus. Získává lidi na svojí stranu tím, že veřejně pranýřuje bulvár a potom jako dvorního přispěvatele Kraus Magazínu vybere Olgu Path Štiplovou, která svojí kariéru pečlivě budovala v žumpě největší, respektive na serveru super.cz a taky v Blesku (blesk.cz).

Olga Path neváhá na stránkách bulvárních magazínů hodit špínu na kohokoliv. Ospravedlňuje to tím, že říká: „Já teda jistě zakomplexovaná nejsem. Neštve mě moje váha, výška, zatím mě neštve ani můj věk a ani mě neštve to, když se má někdo dobře, pokud to ovšem nedává najevo příliš hlučným způsobem.“ Zároveň říká, že nebyla vždy hubená a peroxydová „kráska“ (podle moderních trendů) a tak má právo hodnotit, stát se tzv. arbitrem. Dodává mimo jiné, že: „je lepší být bohatý a rozežraný arogant, nežli osvícený freegan.“

Je o ní známo, že nebyla vždy finančně tak v pohodě jako je dnes a ani nebyla tak hezká. A podle staré známé pravdy, že každého druhého kulturistu na základce šikanovali, ani ona zřejmě není bez vnitřních traumat, která se očividně nyní snaží ventilovat.

Když dáte ušmudlané holce možnost si stěžovat prostřednictvím nejčtenějších novin v zemi na slavné osobnosti, brzy bude mít tolik peněz, že se stane jednou z nich. Zvlášť, když má, bůh ví proč, ego jako empire state building.

Jak už bylo řečeno, její bývalý zaměstnavatelé super.cz a blesk.cz teď nahradil Kraus Magazín. Online bulvár, jemuž propůjčil zřejmě nevětší pokrytec na obrazovce ČT své jméno. Jak známo, Kraus si neustále stěžuje na to, co o něm kde napsali bulvární novináři. Teď jeho magazín pravidelně plní svými KYDY (jsou to opravdu slepičiny) bulvární zrůda par excellence.

Rozdíl mezi tím, když psala do Blesku nebo Super a současností, je v tom, že tehdy svoje výplody mohla nazvat publicistikou bulvárního charakteru; pro Krause ale píše vyloženě za sebe – svoje názory a soudy. A je to opravdu počteníčko. Třeba, když si Olga stěžuje, že musela být svědkem demonstrujících občanů před plesem politické i jiné „smetánky“ ve Státní Opeře, které míjela v šatech v hodnotě několika tisíc dolarů. Asi nechápe, že lidé mají právo v tomhle systému vyjádřit svůj názor (ať už je jakýkoliv) na podobné akce, které pro sebe naši papaláši pořádají, i na cokoliv jiného, veřejně a beze strachu z „nádher“ jako je ona.

Podobných ultra-arogantních narážek je v jejích textech nespočet. Všímavému čtenářovi neunikne, že se slečna novinářka neustále chválí za to, jak vypadá. V každém článku je o tomto jejím subjektivním pocitu hned několik vět. Vrcholem pak jsou fotky, které ke svým „reportážním“ článkům přikládá.

Veškerou tvorbu Olgy pro krausmagazin.cz si můžete pročíst na tomhle linku.

A slovo na závěr? Chtěl bych požádat pana Krause, až bude příště ve svém pořadu nadávat na bulvár, aby si nejprve zametl před vlastním prahem.