weby pro nejsevernější čechy

Březen, ještě tam budem

Máme tu Mezinárodní den žen (8/3), který si nejsem jistý jestli se ještě slaví, ale my v Rumburských novinách musíme, protože paní šéfredaktorka má svátek tak jako tak.

Hned vzápětí (11/3) přichází Evropský den mozku! Mozek slaví svůj den od roku 1998. Byl vyhlášen Evropskou aliancí DANA pro výzkum mozku a od roku 1999 se slaví celý Evropský týden mozku, který letos vychází na 12. – 18. března.

Přiznávám, že do letoška jsem žádné velké slavnosti nepostřehl, občas mi připadá, že se slaví dny spíše BEZ mozku, nechci lacině poukazovat kde, ale možná jste taky někdy v noci měli puštěnou televizi naladěnou na čt24 … Ovšem, letos si dám extra pozor kdo slaví a jak.

Potom přichází Mezinárodní den nenávisti, který naopak jako by se slavil denně. Termíne je 18/3 a bez dalších podrobností uvádí tohle datum wikipedie, takže tu nenajdeme žádný návod a pokyny jak se s tímto dnem vypořádat zřejmě v naděi, že si poradíme sami.

Poslední mezinárodní den o kterém se chci zmínit jistě oceníte všichni, osobně se na něj těším už teď a možná na jeho důkladné uctění budu nacvičovat už dopředu. Jedná se o mezinárodní den spánku, slaví se od roku 2002 a hlavním smyslem a cílem je zvýšení informovanosti o poruchách spánku mezi laickou veřejností a o prevenci i možnostech léčby.

Můj problém není v tom, že bych měl spánek porouchaný, ale že se k němu dostanu většinou až hodně pozdě.

Než usnu: mezinárodní den spánku vychází na první jarní den, 21/3.

A teď už dobrou noc.