weby pro nejsevernější čechy

Kudy kam, film, divadlo i CRASH. A taky hokej a fotbal)

Teplo, co děcka? Ale pozor, meze jsou ještě mokré. Takže tu je několik tipů kudy kam a na co a zůstat při tom v suchu.

Dneska odpoledne je ve varnsdorfském divadle schůzka zakladatelů divadelního souboru. Psali jsme o tom tady a ještě víc se těšíme až napíšeme o prvním představení.

Večer se hraje v Dolní Poustevně film Tintinova dobrodružství. Podle mnohých nejlepší Spilberg za poslední roky. V „nároďáku“ od půl šestě.

 

Zítra (v sobotu 24/3) začíná se bourat Bytex. Odpoledne od dvou potom přednáší v rumburském muzeu Jří Chlum o výběžanských varhanech v rámci cyklu přednášek a koncertů na záchranu historického klavichordu.

Už proto, že nás Ester Sadivová z rumburského muzea zahrnuje skutečně senzačními články o historii výběžku, hodilo by se podpořit na oplátku ji. Nebo bude šmitec!

Tou dobou bude probíhat na rumburském kluzáku poslední letošní hokejový turnaj (vyjma mistrovství světa) Boston Cup.

A ve Šluknově volí miss.

Aby toho nebylo málo, první ostrý domácí zápas sehrají taky v sobotu fotbalisté Vilémova. Hostí Český Dub a výkop je v 15.00.

Přehled dalších sportovních akcí ve Varnsdorfu najdete tady.

Není vyloučeno, že se toho děje mnohem víc, tak neváhejte a napište to do komentářů.

Jasně, už to naskakuje. Úplně jsem zapoměl na OPERACI ČOLEK!

(A ještě tip na výlet do Drážďan opsaný z Rumburských novin:

Jestli nezlevnila vejce (a ne! že ne?), je možné spojit návštěvu endéer a nákupů, konkrétně Drážďan s žasnutím nad rozkvetlou kamélií v zámeckém parku Pillnitz. Web drazdany.info uvádí: Desítkami tisíc zářících květů vítá každoročně v předjaří drážďanská kamélie návštěvníky zámecké zahrady v Pillnitz. Kamélie byla roku 1776 v květináči importována až z Japonska a její cesta do Pillnitz vedla přes londýnskou Královskou botanickou zahradu v Kew. V roce 1801 kamélii dvorní zahradník Carl A. Terscheck přesadil na její současné místo. Zprvu kamélii před mrazem chránil vytápěný dřevěný domek. Roku 1992 byl pro tento téměř 9 m vysoký a 11 m široký keř vystavěn velký skleník s ocelovými ochozy uvnitř. Tento 54tunový skleník se pohybuje na kolejích a kamélii zakrývá pouze od října do května, přičemž je vyhříván na teplotu 4-6°C. Prohlídka je možná do apríla a stojí euro padesát, resp. osmdesát eurocentů, což na vejcích hravě ušetříte.)

Ještě k neděli – ve VDF můžete začít trénovat dálkové pochody na vycházce za secesními stavbami (sraz ve 14 hodin před hlavním vchodem školy ve Střelecké ulici), kultury si je pak možno užít odpoledne v RBK, v aule gymnázia bude hrát od 17 hodin Rumburský komorní orchestr.