weby pro nejsevernější čechy

Šluknov rozstřílel Roudnici SK Plaston Šluknov-Roudnice B 6:1 (4-1)

V prvním domácím utkání chtěl Plaston rozhodně plně bodovat a potěšit domácí fanoušky. Bohužel počasí mnoho diváků odradilo a tak byla menší návštěva než obvykle. Teplota těsně nad nulou, obrovský vítr a navíc se během utkání vystřídaly všechny možnosti počasí. Sluníčko, déšť, kroupy i husté sněžení. Roudnice přijela jen v deseti lidech, což utvrzovalo v povinnost doma vyhrát.

Hned od začátku měl Šluknov výrazně na vrh. V 1. minutě tečoval střelu Vichtereye Čurgali do tyče. V 9. minutě po faulu na Čurgaliho zahrával přímý kop na hranici velkého vápna kapitán Kirchner a trefil míč přesně k tyči 1-0. Ve 24. minutě po centru Vichtereye skončil míč na břevně. Druhý gól přišel ve 26.minutě, když Čurgali posunul míč na Hajduka, který podstřelil brankáře hostů 2-0. Za urážky rozhodčího byl vyloučen Roudnický Cibulka a tak byli hosté oslabeni již o dva hráče. Další šance měli Hajduk a Čurgali, ale další góly přišly až před poločasem. Nádhernou střelu do šibenice vyslal ve 40.minutě Baulovič 3-0. Ve 41.minutě se dočkali čestného úspěchu i hosté, když si Neuman poradil zkušeně s obranou i brankářem a zakončil do prázdné branky 3-1. Tečku za prvním poločasem udělal ve 42.minutě Vichterey, když tvrdou střelou z hranice vápna nedal brankáři šanci 4-1.

Obávali jsme se, aby na druhý poločas stačila nová světelná tabule, protože číselník je jen do devíti gólů. Jakoby se i hráči toho zalekli a moc gólů již nepřidali. Úvod tak nevypadal, protože další úspěch přišel již v 51.minutě. Čurgali naservíroval míč Vichtereyovi, který usměrnil míč do odkryté branky 5-1. Po zranění hráče hostí dohrávali Roudničtí již jen v osmi. Ctí jim bylo, že utkání statečně dohráli. Jakoby domácím bylo soupeře líto, zvolnili tempo a již se jen dohrávalo. Pěkné střely měl ještě Holešovský, Hlávka a Vichterey, které ale gólem neskončily. Nakonec přeci jen Šluknov vstřelil ještě jeden gól, když Kirchner v 88.minutě vybojoval míč, nahrál Hlávkovi, který posunul míč na Vichtereye a ten tvrdou přízemní střelou završil hattrick a zvýšil na konečných 6-1.

Hlavně za první poločas zaslouží domácí velkou pochvalu. Soupeř sice přijel v deseti, ale na to se historie neptá. Důležité jsou tři body a mnoho pohledných akcí potěšilo oko fanouška. Hlavně gól Bauloviče byl výstavní. V dalším utkání zajíždí mužstvo do Hrobců v neděli dopoledne 8.4., kde to bude hodně těžké získat body.