weby pro nejsevernější čechy

Proč natáčí Česká televize v Rumburku, a co je to, sakra, ten Ezak

Všeobecný „hegeš“, který panuje na české politické scéně se netýká jenom „špiček“, ale zasahuje i do těch děr na konci republiky, po kterých ani pes neštěkně, a kde – tak rádi – žijeme.Sobotní Lidové noviny (31/3/12) citují nejmenovaného policejního důstojníka, který říká: „V některých regionech mohou půlku stranických buněk pozavírat, a to napříč politickým spektrem.“Je to tak hrozné a lze s tím žít? Ale jistě. S cynickým úšklebkem bojujeme se státem, který by nám měl sloužit. Stát ojebává nás a my ojebáváme stát.
Speciální disciplínou je ojebávání a dojení státu jeho vlastními zaměstnanci.
Proč je možné opravit si vlastní plot za pár korun, zatímco u městského se platí násobně víc, a to i přes to, že proběhlo výběrové řízení, které mělo vyfiltrovat nejlepšího a nejlevnějšího řemeslníka nebo firmu?
Protože je potřeba nakrmit mnoho krků, zobáčky jsou otevřené a každý musí vydělat.
Vtipné na tom je, že se to často děje podle zákonů. Etika, morálka a dobré mravy jsou často stranou a péče dobrého hospodáře je jenom takový archaický obrat.
Jak to, že zastupitelstva a rady měst nedokáží takovému jednání zabránit? Reprezentují přece zájmy lidu …
Ale no tak, chtějí přece taky jíst.

https://youtu.be/VWO3KbVGNlc

O co jde momentálně v Rumburku?
Je tu podezřelá zakázka na opravu mostů cca za třicet mega. Namísto toho, aby bylo výběrové jednání vypsáno na celou zakázku, byla rozdrobena na menší zakázečky, u kterých neplatí tak přísná pravidla. Celou věc postoupila radnice Úřadu pro hospodářskou soutěž, který zareagoval poněkud nestandardně. Neřekl, že je vypsané výběrko zákonné nebo nezákonné, ale že se tím momentálně nebude zabývat.
Tak na co, kurva, takový úřad vlastně je?
Případ ale není uzavřený a zabývá se jím policie.

K tomu, aby se zabránilo nejen „ohýbání“ zakázek, ale aby se vyloučilo i jakékoli podezření, že k podobné aktivitě může docházet, slouží certifikovaný elektronický nástroj na zadávání výběrových řízení, jehož používání vyžaduje zákon o veřejných zakázkách.
Rumburská radnice zakoupila na základně rozhodnutí zastupitelstva nástroj, který má výborné reference, splňuje všechny podmínky pro nemožnost zasahovat zpětně do výběrových řízení a umožňuje úplně průhledně sledovat každou jednotlivou zakázku, a to až deset let zpět.
Sláva, sláva, sláva!!!
Z gubernie se stává civilizované město!

Bohužel tento názor nesdílí rada gubernie Rumburk a rozhodla se zrušit kupní smlouvu a pokračovat ve výběrových řízeních starým „osvědčeným“ způsobem.