weby pro nejsevernější čechy

Je to těžký, je to těžký, je to … těžký

Pár lidí si možná všimlo, že se relativně dlouho věnuji nabídce DVD v trafikách. A zhruba stejně dlouho nadávám. Důvod je jednoduchý – informace. Řada vydavatelů totiž nikdy na úporné prosby nezareagovala, jiní zareagovali, aby vzápětí ukončili činnost, někteří podklady nakonec začali poskytovat, ovšem v takovém stavu, že jsou více než více nespolehlivé a nepoužitelné. Čest několika málo výjimkám. Copak není potřeba propagace, reklama, publicita, navíc k mé smůle dokonce zadarmo?

O to víc mě překvapuje, že se tak nějak jedná o společensky obvyklý jev. Tady někde po straně je k vidění kalendář (Kudy kam a kdy). Snažíme se do něj nacpat, co se tady u nás na severu kde šustne, ale není to jednoduché. Pokusů o soustředění informací o kulturním, sportovním a jiném dění výběžanů už bylo dost a dost, ale přesto spousta událostí zůstává roztroušena po různých webech a místních plakátcích a spousta, spousta lidí je nikdy neuvidí. Tak se to snažím napravit a sbírat informace o konání kdečeho, ať to ví co nejvíc lidí.

Pravidelně se mi ale stává, že ve snaze zjistit o nějaké akci podrobnosti narazím na několik dalších, o nichž nikde nic, jen že jsou. Opravdu si organizátoři myslí, že na jejich akce někdo dorazí, když je uveden jen název a město? Snad bych to chápal u nějakých městských záležitostí, kde asi budou viset po ulicích letáky s podrobnostmi, nebo u různých spolkových událostí, kam dorazí většinou jen členové. Ale u zařízení, která by nejspíš z pořádání podobných podniků měla být živa? Dost blbě se to pak zadává, když nelze vyplnit čas a alespoň ten nejstručnější popis.

Nejrůznějších výzev a otevřených dopisů sice bylo poslední dobou dost, ale kdyby náhodou – pokud něco pořádáte, o něčem víte, nebo někde potkáte jakýkoli letáček, prosím prosím, dejte echo…