weby pro nejsevernější čechy

Kudy kam (Fabrika a muzeum)

Fabrika v Doubici startuje sezonu ostře a to tam nás čeká 11. a 12. května festival Drsnej sever. Když to všechno stihneme, začneme po neděli soutěžit o nějaké volňásky.

 

(větší tady)

Zítra (14/4) tam zahraje kapela Vy jako my a Singleton.

Komu se nechce klikat připomenu, že Singleton je JIří Vaněk, jeden ze spoluscénáristů asi nejlepšího (a možná jediného skutečného sitcomu) Comeback. Z doby, kdy se na seriálu pracovalo si ho pamatuju podle toho, že často střídal barvu vlasů. A dost jsem mu to záviděl.

V neděli (15/4) od pěti odpoledne proběhne další z koncertů, jahož vítěžek půjde na záchranu klavichordu ze sbírky rumburského muzea.

Obsáhle jsem o tom psali tady.

Jinak mohu doporučit náš kalendář, ve kterém se dočtete víc, sportu ve Varnsdorfu a okolí se věnuje kolega Sobota tady.

A není vyloučeno, že i tady přibudou během víkendu další tipy.

Doplněno, aktualizováno IŠ:

Nejen během víkendu, pane kolego ;-) – dneska večer by na Střelnici v Rumburk měli hrát Nezmaři, v sobotu se koná od 14:00 odložená Oblastní přehlídka dětských tanečních country souborů (3-15 let) v restauraci na Dymníku, o hodinu později začíná v kině Dukla Šluknov přehlídka divadelních představení (15:00 – LS Klubíčko ze Cvikova s pohádkou Čertoviny, 16:00 – LS Pomněnka z Dolní Poustevny s pohádkou Přátelství), ve VDF se nově otevřel bar Titanic a ke 100. výročí jeho potopení má na programu večer vystoupení hudebního tělesa Acoustic Art Trio a taneční skupiny Divokej Ir. Bohužel celou sobotu bude část „týmu“ mimo výběžek, takže se z ani jedné ze jmenovaných akcí fotek nedočkáte. V neděli pokračuje kino Dukla Šluknov v divadelní přehlídce (15:00 – divadlo Matýsek z Nového Boru s Čarodějnou pohádkou, 16:00 – DS Kvítko ze Šluknova s pohádkou Vodník Venca), Jiřetínská pohádková galerie nabízí výrobu vrbových píšťalek (+ právě probíhající výstavu dřevěných reliéfů a dinosaurů). My se ovšem, doufám v hojném počtu, potkáme u Ester…