weby pro nejsevernější čechy

SK Plaston Šluknov-FK Březiny 1:2 (1:1)

Plaston chtěl doma plně bodovat, přestože věděl, že soupeř nebude lehký. Papírově slabší soupeři v nejbližších kolech rozhodně nebudou a tak je potřeba se rvát o každý bod.Úvod utkání vyšel lépe hostům, když už v 5.minutě krásně vymetl šibenici Šindelář 0-1. Domácí se snažili o vyrovnání, což se brzy také podařilo. Ve velkém vápně byl v 15.minutě po rohu stažen za dres Holešovský a následnou penaltu s přehledem proměnil Vichterey R. 1-1. V této fázi utkání byl Plaston lepším mužstvem, ale další gól již nepřidal. Nejblíže byl kapitán Kirchner, ale jeho technická střela skončila na tyči.
Druhý poločas se Šluknovu nevydařil. Ne, že by mužstvo nebojovalo. Velká snaha byla vidět, ale hlavně finální část akcí byla hodně kostrbatá. Hosté šli opět brzy do vedení, když v 55.minutě nejprve po hlavičce zachránil na brankové čáře brankář Bednář a z následného rohového kopu na zadní tyči hlavičkoval z blízka Wenzel 1-2. Za Šluknov byl asi nejblíže vyrovnání Lehrl, ale jeho hlavička šla přesně doprostřed branky.
Hlavně za první půli a snahu až do konce by byla zaslouženější remíza, ovšem hraje se na góly. V dalším utkání jede Plaston do Libouchce, kde to bude těžký boj o ztracené body.