weby pro nejsevernější čechy

Libouchec-SK Plaston Šluknov 3:2 (1:1)

Úvodních 15 minut Šluknov doslova přežil velký tlak domácích. Jeden útok za druhým se valil na hostující branku. Šluknovu se nedařil přechod ze zálohy do útoku a domácí přehrávali naší zálohu a obranu. Jen díky nešikovnosti domácích hráčů byl výsledek od 5.minuty jen 1:0 po gólu Vyhnala. Zhruba od 25.minuty Šluknov začal kombinovat po zemi, zlepšil pohyb bez míče a přehrával domácí hráče. Opět se ale ukázala naše slabina – neproměňování šancí. Jak Hajduk, Kramer a dobře hrající dorostenec Slanina nedali své šance. Odměna za aktivitu přišla až ve 40. minutě. Kirchner poslal Hajduka do čisté gólové šance, ten ale jen nastřelil domácího gólmana. Odražený míč se dostal k Vichereyovi a jeho pokus o kličku vyřešil gólman faulem. Následující pokutový kop Vichterey proměnil s přehledem 1-1.

Druhý poločas probíhal ve stejném stylu. Domácí neustále útočili a hostující hráči nedokázali najit na jejich hru účinnou obranu.

V 70.minutě domácí proměnili standardní situaci, kdy zcela volný Černý z malého vápna nedal hostujícímu gólmanovi žádnou šanci a bylo to 2:1. V 80.minutě si za obranu hostí naběhl domácí Vyhnal a tečovaná střela z úhlu skončila v brance hostí 3-1. Přesto se Šluknov stále nevzdával a v době, kdy obě mužstva hrála v 10 lidech (vyloučen Hajduk a Šebek ), se podařilo zápas zdramatizovat. Ve středu hřiště vybojoval míč Kirchner a přesnou přihrávkou vyslal Vichtereye do šance. Ten si míč pouze zpracováním posunul a krásně obstřelil bezmocného domácího gólmana do šibenice 3-2. Další šance si Šluknov už v úplném závěru nedokázal vytvořit a tak jediná solidní akce, kdy Šembera sice hezky obešel domácí obranu, ale bohužel nepřesně přihrával na zcela volného Vichtereye.

Plaston se tak dostává do velmi komplikované situace, protože mužstva ze spodu tabulky vyhrávají a tak se bodově nebezpečně přiblížila. V dalším utkání je doma potřeba bezpodmínečně zabodovat.