weby pro nejsevernější čechy

Ty mě kickneš, já tě boxnu (pochvala před nastoupenou jednotkou)

Skoro vždycky tady někoho nebo něco tepu. Už mi to leze na nervy. Ono to pak může vypadat, že za A) vše je ztraceno, nebo za B) že já jsem nějaký hnidopich. No, upřímně řečeno, ono skoro všechno je ztraceno a já popichuju skoro všechny hnidy, ale přece jenom: chválím Milana Duška z Krásné Lípy! Marek Douša (CEO a hlavní editor firmy „vybezek.eu“) už o tom podal stručnou informaci – viz „Klub rváčů“ – a pěkných pár pěkných fotek. 

Takže ještě jednou – v sobotu 28. května 2012 proběhl v „Kině“ Krásná Lípa celodenní turnaj Národního poháru v kickboxu (lowkick). Dopoledne a odpoledne byly vyřazovací boje, večer pak galapředstavení finalistů a vložené zápasy jako ukázka toho, jak si odborně, pod dohledem a v rámci pravidel řádně namlátit. Ne, to si nedělám legraci, ani to nechci nijak zlehčovat. Pro naprostého laika, což v tomhle oboru stoprocentně jsem, to prostě tak vypadá. Ale na druhou stranu, borci k sobě jsou v rámci pravidel (a možností) slušní, dokážou respektovat a ocenit protivníka a mydlí se zcela v rámci „fair play“, což je tedy úkaz v naší společnosti celkem nevídaný.

Milanovi Duškovi patří vyseknout fakt velkou poklonu za to, že se mu podařilo tím, jak svůj kickboxový klub v Krásné Lípě buduje, vede a proslavuje, přitáhnout sem naprostou špičku v oboru. Na to, že klub byl založen před třemi lety, je to dost neuvěřitelný úspěch. Navíc, každá činnost, která dokáže přetáhnout mladé kluky z chodníku před hospodou na smysluplný trénink, kde se dozvědí něco o sobě a svých možnostech, je cosi v těchto našich končinách navýsost chvály- a úctyhodné.