weby pro nejsevernější čechy

Víkendové kudykam pošestnácté v roce 2015

Trochu se nám to ke konci týdne zahušťuje, i když dokonce některé akce odpadly. Přesto je toho i tak tolik, že člověk neví, kam dřív skočit.

Ve čtvrtek 16. dubna 2015 NEbude hrát Lenka Filipová ve varnsdorfském městském divadle, koncert je přeložený na příští týden. Já osobně si ho nahradím tradičním setkáním pražské ZUŠ Taussigova s varnsdorfskou ZUŠkou v koncertním sále.

V pátek 17. dubna 2015šluknovští opět pořádají rukodělný jarmark, plavební sezóna nabízí první termín výletu do Pillnitz po vodě, v Krásné Lípě se budou probírat kola pro Afriku, na Konírně v RBK budou koncertovat PIX, zatímco na Střelnici jim budou konkurovat Tři sestry. Ve Šluknově v divadle bude ke slyšení revival Iron Maiden. A já si z toho všeho vyberu varnsdorfské Městské divadlo.

Vsobotu 18. dubna 2015 trochu přetlak. O akci Ukliďme Česko už tu byla řeč loni i letos, z regionu i od sousedů. Měst a míst, která se tento den přidají, je plno, další pokračují třeba příští týden. Jen někde zůstává bordel dál… Taky je Mezinárodní den památek, čehož lze využít třeba v Benešově nad Ploučnicí. U Kocoura ve Varnsdorfu budou Jarní trhy. Část turistů bude zkoumat štolu Jana Evangelisty v Jiřetíně, část jich vyrazí na Textilní stezku, nejvíc jich ale asi bude při otevírání zážitkové stezky na Mezní Louce, na což naváže výšlap z Jetřichovic do Srbské Kamenice. A to nemluvím o workshopu v Centru textilního tisku v České Lípě, Polevském běhu, vernisáži výstavy krajek v Mimoni nebo dalším ročníku Českokamenické mažoretky. Prostě nemůžu být všude, kde bych chtěl…

V neděli 19. dubna 2015 je to pro mne jednoduché, další z poznávacích túr do Saského Švýcarska.

Akcí je prostě víc než dost, podívejte se na plakátky, řadu dalších najdete také v našem kalendáři.