weby pro nejsevernější čechy

Juniorka FK Varnsdorfu prohrála 1:3 s FK Baníkem Ostravou

Bleskovka s fotem: Dnes [16/4] v Rmburku na fotbalovém stadionu se odehrál mistrovský zápas juniorské ligy mezi FK Varnsdorfem (v bílem na snímcích) a FK Baníkem Ostravou.

Převzato z webu juniorské ligy:

FK Varnsdorf 1:3 FC Baník Ostrava

Poločas: 1:1

FK Varnsdorf: Krajčovič – Filip, Čurgali, Ruszó (73. Smejkal), Linka, Kučera, Kapič, Norek, Landovský, Jícha, Prieložný (71. Chlan).
FC Baník Ostrava: Matějka – Fojtík, Metzner (63. P. Kundrátek), Hrdlička, Ožvolda, L. Kundrátek, Byrtus, Szotkowski (73. Kania), Zapata (63. Vengřinek), Matěj, Pyclík.
Branky: 19. Landovský (pen.) – 22. a 68. Pyclík, 74. Vengřinek. Rozhodčí: Kyncl – Teuber, Bouma. ŽK: Filip, Norek, Landovský (VDF).

Komentář:

Do utkání lépe vstoupili domácí hráči. Ti si totiž dokázali už po čtyřech minutách vytvořit brankovou situaci, kdy Kučera centroval a Ruszó nastřelil prudkou ranou tyčku brány Baníku. Varnsdorf se snažil být i nadále aktivní, vidět byl především Jícha, jenž vybojoval pokutový kop. K němu se postavil Lukáš Landovský a střelou do levé šibenice poslal domácí tým trošku nečekaně do vedení.

Ostrava se ale rychle zvedla a hned po třech minutách si vybojovala velice nadějnou standardní situaci. K té se postavil Ondřej Pyclík a povedeným zakončením srovnal na průběžných 1:1. Zbytek první půle byl pak výhradně v režii hostů. Szotkowski však například nevyužil zaváhání obrany domácích, nebo střela Byrtuse skončila na rohovém kopu. Když se pak neujmula ani dalekonosná střela domácího Landovského, šlo se do kabin za nerozhodného stavu.

Druhý poločas začal podobně jako ten první. Tedy tím, že zvonila branková konstrukce. Tentokrát trefoval hostující Ondřej Pyclík břevno. Stejný hráč se ovšem mohl radovat o čtvrt hodinu později, kdy posílal Baník už do vedení 2:1. Varnsdorf se po chvíli snažil zahrozit z přímého kopu, s tím si ale poradil Matějka a míč dopravil na rohový kop.

Hostům se ovšem povedlo po chvíli dát další branku, když se ke standardní situaci na hranici velkého vápna postavil Tomáš Vengřinek. Ten dokázal propálit všechny hráče ve vápně a definitivně tak už rozhodnout o tom, že si Baník odveze z Varnsdorfu všechny tři body.

Tagy