weby pro nejsevernější čechy

Fotbalové štěstí stálo při Varnsdorfu, tým z Opavy porazil o gól

Severočeský tým sehrál v neděli 3. 5. složitý zápas se Slezským FC Opava. Varnsdorf o svém vítězství rozhodl v rozmezí pěti minut, Opava se pak už marně pokoušela dohnat dvougólový náskok a to i přesto, že vstřelila kontaktní gól.

 

Deset minut po prvním fouknutí do píšťalky nadchnul domácí divákyPetr Zieris. Tvaroha si postavil míč k rohovému praporku a zatočil ho přesně nad hlavu Zierise, který vyskočil nejvýše a obloučkem přehodil brankáře Vaška. 

V patnácté minutě udeřil Varnsdorf podruhé. Jeden ze žlutomodrých instinktivně prodloužil míč na Martana, který se v úniku po pravé straně hřiště osvobodil a přihrávkou našel Durdeviče, jenž tvrdou přízemní střelou zvýšil náskok domácích. 

Do poločasu už útočili hosté a snažili se s nepříznivým vývojem zápasu něco udělat. To se podařilo až ve 49. minutě, kdy skvělou průnikovou přihrávku od Luboše Horky proměnil ve výbornou střelu Tomáš Mrázek.

V 68. minutě se přes skrumáž těl pokusil vystřelit Grussman, Porcal pak už jen sledoval, jak míč orazítkoval tyč. Dvě minuty před koncem byl v obrovské příležitosti domácí Norek, který se osamocen před brnkářem rozhodl ještě přihrávat, takže ani tato akce nebyla úspěšná. V posledních minutách zápasu Opava do hry zapojila i brankáře Vaška, který vyběhl pomoci s rohovým kopem a následně se zapojil do dlouhé kombinace ve středu hřiště. První minuta nastavení přinesla předčasnou radost hostů. Ti sice vstřelili gól, avšak akci předcházel útočný faul. 

Varnsdorf se tímto vítězstvím posunul na stejný počet bodů, jaký vlastní druhý Zlín. Naopak Opava touto prohrou přetrhla svou šňuru neporazitelnosti.

FK VARNSDORF – SLEZSKÝ FC OPAVA 2:1

Fotografie pořizoval Jakub Trmal