weby pro nejsevernější čechy

Kam vyrazit v pracovních dnech (podevatenácté v roce 2015)

Sice je před námi druhý prodloužený květnový víkend, podívejme se ale nejdřív, jak můžeme příjemně trávit těch pár pracovních dní.

V pondělí 4. května 2015 jsem pomýšlel na návštěvu Edmundovy (Tiché) soutěsky. Ke 125 letům od zahájení plavby (4. května 1890 byla slavnostně otevřena Tichá soutěska a restaurace v soutěskách) totiž budou turisté na lodičkách v této soutěsce převáženi zdarma. Jenže autobus Krásná Lípa – Hřensko jezdí zatím jen o víkendech, ve všední dny až od 1. 7. 2015, takže jsem zjistil, že se tam vlastně nemám jak dostat a přešlo mě to. Přemýšlím tedy nad vernisáží večerníčkových Krysáků na šluknovském zámku. A samozřejmě večer mířím do varnsdofského Městského divadla na dramatizaci Ostře sledovaných vlaků.

V úterý 5. května 2015 jako každý rok na varnsdorfském hřbitově pietní akt k 70. výročí osvobození.

Ve středu 6. května 2015 máme další mediální přednášku v naší kanceláři v RBK. Domeček Na Kopečku v rámci Nisa Film Festivalu nabízí několik filmů.

Od čtvrtka 7. května 2015 začíná v Panoramě festival 70mm filmů, což je událost široce překračující hranice regionu. A taky se zase bude skákat a létat v rumburském skateparku.

Pokud víte víc než my, neváhejte a dejte nám echo. Vybírejte z plakátků, přehled dalších akcí jako vždy najdete také v našem kalendáři, který najdete na hlavní straně vpravo dole.