weby pro nejsevernější čechy

Světový týden respektu k porodu č. 2

V dnech 13.5 -15.5. se město Rumburk zapojí do Světového týdne respektu k porodu. Ve třech dnech, na třech různých místech se bude konat program spojený s těhotenstvím, porodem a raným dětstvím. Na co se můžete těšit a kam přijít?

Ve středu dopoledne v MC Koťátku se nabízí jóga pro nejmenší (rodiče s dětmi od 1 roku), ukázky a nácvik nošeni dětí v šátku. Odpoledne zaujme těhotné ženy a ženy po porodu. Od 15 h se bude cvičit jóga pro těhotné a od 17h jóga po porodu aneb znovu do kondice a to ve Speciální ZŠ na Dobrovském náměstí. Středečním programem vás provede lektorka Barbora Součková.

Ve čtvrtek návštěvníky čeká program v podání jedné přednášky a dvou filmů. Téma: Aromaterapie v těhotenství, při porodu a v péči o kojence představí aromaterapeutka Adéla Zrubecká, poté budou následovat dva dokumentární filmy, které svým obsahem bezpochyby osloví širokou veřejnost. Po prvním dokumentu, s názvem Nejtěžší volba v režii Dagmar Smržové, proběhne beseda s porodní asistentkou Veronikou Bednářovou a Kateřinou Hrubou. Druhým dokumentárním filmem bude Cukr Blog od autorky Andrey Culkové.

V pátek proběhne program opět v MC Koťátku a to s lektorkou Janou Votápkovou: Cvičení rodičů s miminky (3-9 m), dle metody Evy Kiedroňové.

Podrobnější informace mohou zájemci nalézt na www.respektkporodu.cz, samostatných plakátech a na facebooku.

Mgr. Barbora Součková

Tagy