weby pro nejsevernější čechy

Kam vyrazit v pracovních dnech (podvacáté v roce 2015)

Opět se vám vnucujeme s nabídkou toho, co se kde koná během několika následujících pracovních dnů.

Ono je to se sháněním informací těžké a ještě těžší, spousta subjektů se chová jak v proslavené Hospodě na mýtince, takže nejsme schopni mnoho akcí vůbec objevit, popřípadě ověřit. Jistotou zůstávají nejrůznější expozice a výstavy, obtvláště pokud jsme měli to štěstí a dokonce byli na vernisáži…

Díky tomu, že jsem se hrabal ve starých fotkách, uvědomil jsem si, že v květnu bývá ve varnsdorfské Kotlině školská atletika. Půl dne pátrání, googlení a mailování, a ejhle – v úterý 12. května 2015 jako každý rok O pohár rozhlasu a ve čtvrtek 14. května 2015 Odznak všestrannosti olympijských vítězů. Doufám, že vyjde počasí, aspoň bych měl opalovačku…

V úterý 12. května 2015 ještě přihoďme rumbursko-gymplácký Den Evropy a každoroční vernisáž výtvarných prací MŠ v Městském divadle ve Varnsdorfu. Odpoledne se překrývají přednášky v knihovnách – ve Varnsdorfu pokračuje Lokální ekonomika, v Rumburku se připomene podíl polské armády na osvobození Výběžku.

Ve středu 13. května 2015 se můžete zkusit jít zasmát do rumburského Domu kultury.

Ve čtvrtek 14. května 2015 je večer na výběr absolventský koncert rumburské ZUŠ v aule místního gymnázia nebo ve varnsdorfské aule koncert Trigonum Musicum.

Pokud víte víc než my, neváhejte a dejte nám echo. Vybírejte z plakátků, přehled dalších akcí jako vždy najdete také v našem kalendáři, který najdete na hlavní straně vpravo dole.