weby pro nejsevernější čechy

Inventura (o fandění)

Bylo minulý týden něco jiného než hokej? Ale jo, třeba basket a fotbal.

Chtěl bych si někdy zkusit být sportovní fanoušek, ale není mi dáno. Nejblíže jsem k tomu měl, když u nás, v cukrárně na náměstí, byla zároveň sázková kancelář. Když jsem šel v neděli koupit polárkáč, vsadil jsem za padesát korun a když byl zajímavý kurz, prožíval jsem všechna vsazená utkání fakt fest. Cokoli: fotbal, hokej, házenou! Pravdou je, že mi dvakrát tiket prohrála Sparta, vždycky ve Zlíně, a jednou ústečtí hokejisté. Ti pro změnu v Jindřichově Hradci.

Přestal jsem tuzemským ligám důvěřovat, poté přestali majitelé cukrárny důvěřovat kupní síle obyvatel Velkého Šenova a v bývalé cukrárně je teď krám na cokoli. Ano, i sigarety máme.

(Mimochodem takhle třeba vypadá úplně nový rostlinopis, fotky jsou sice z Prahy, ale myslím že nové názvosloví se brzy rozšíří do celé země:

rostlinopis

)

Ale zpět k tomu sportu. Minulý týden jsme informovali o tom, že varnsdorfští basketbalisté postoupili do druhé ligy, což je vlastně třetí liga, ale to teď nechme být a tento týden budeme možná informovat o tom, že varnsdorfští fotbalisté postoupí do první ligy, což je vlastně Gambrinus liga, a Gambrinus je pivo.

Je na tom něco pozoruhodného? Ale ano:

Všichni ti basketbalisté jsou místní a domácí zápasy budou hrát ve Varnsdorfu.

Fotbalisté jsou z dovozu a domací zápasy by hráli v Jablonci nad Nisou.

Já vím, že jsou absurdnější věci, třeba sociální dávky na bydlení nebo pan prezident, ale tohle, to musíte uznat je taky dost mimo.

Jenom tak mimochodem, průměrná návštěva na jabloneckém stadionu byla v sezoně 2012/13 téměř dvaapůl ticíce diváků! Kolik jich bude chodit na Varnsdorf?

Abych toto téma, před závěrečným MUHEHE vyčerpal úplně, zaslechl jsem, že se postup vyplatí i kvůli vysílacím právům!

Poptal jsem se kolegů sporťáků a pak už jsem se opravdu málem počural smíchy.

A ještě to má jeden legrační rozměr: myslím, že se dá fandit mužstvům, která reprezentují města, ale i úplné prdele konce světa. Protože tam prostě hrajou naši. Dá se fandit Spartě, Slávii nebo Bohemce, protože se to prostě dědí. Dá se ale fandit mužstvu legionářů, kteří jsou odnikud a zase nikam půjdou, když budou mít tu kliku, že budou dobří a někdo je koupí?

Ale pojďme zpátky do normálního života: přijďte do Koťátka naučit sebe, ale i své děti základům resuscitace (v úterý), to se může v tento maturitní týden hodit.

PS. Proč je ta opička jako úvodní obrázek? Správná otázka. Vždycky, když se na ni podívám, tak mě rozesměje.

Takhle je to jednoduché.

Tagy