weby pro nejsevernější čechy

Masterchef ve Varnsdorfu ovládli Kuchaříci

Mastechef se v prostorech klubu EXIT77 konal již počtvrté, návštěvnost ale v úterý 19. 5. překonala veškerá očekávání. Od šesti hodin večer se ve Varnsdorfu vařila thajská, slovinská i řecká jídla, zároveň se také soutěžilo a hlavně se samozřejmě jedlo!

Na začátku se proti sobě postavily čtyři týmy, do soutěže postoupily jen tři. Rozhodl rozstřel, při kterém se soutěžilo v závodním krájení cibule. Z něj vzešly tři skupiny, které bojovaly o kulinářské vítězství – ,,Kuchaříci“, ,,Zuzky team“ a ,,Pusinky“.

Mezitím však profesionálové u třech stolů připravovali pochoutky z řecké, thajské a slovinské kuchyně. Ústřičná omáčka, bambus, kuřecí masíčko, vše výborné a chutné. U baru se pak speciálními metodami připravovala vařila káva, návštěvníci se dočkali i přednášky, jejíž hlavním krédem bylo, že kávu v Česku prostě dělat neumíme.

V soutěži týmů nakonec zvítězili ,,Kuchaříci“ a jejich výborné karbanátky spolu s lehce lepivým, ale delikátním dezertem a la opilé banány. Vítězové obdrželi poukazy do místní cukrárny Dlask a do Lidové zahrady, pořadatelé naopak teď dostávají opětovnou pochvalu od nás, protože Masterchef se v žebříčku lokálních akcí, co se tedy týče organizace, drží hodně vysoko.

Tagy