weby pro nejsevernější čechy

Pomyslný krok k elitě byl vykonán! Varnsdorf postupuje do první fotbalové ligy

Bojovalo se o každou píď hřiště. Skluzy byly ostré, všechny souboje o míče odjezdili varnsdorfští ,,po zadku“. Fotbalový klub Varnsdorf si nedělní bezbrankovou remízou s již postupující Olomoucí pojistil druhé místo a brána do Synot ligy se otevřela.

Žádný útočný fotbal ve varnsdorfské Kotlině nebyl vidět. Jenže neděle 24. 5. 2015 se do fotbalové historie nezapíše cenným vítězstvím nad první Sigmou Olomouc, ale obrovským úspěchem v podobě postupu do první fotbalové ligy.

Domácí hráli od začátku bojovně a bylo na nich vidět velké odhodlání. Hrálo se především ve středu hřiště, jedinou tutovku zápasu spálil v 58. minutě olomoucký Ordoš, když z hranice velkého vápna přestřelil bránu Porcala. Poslední minuty zápasu se jen dohrávaly, míč měli na kopačkách hosté a v zadní linii si předávali míč. V tu chvíli už celý stadion aplaudoval ve stoje.

Následovala velká radost, křepčení a šampaňské. ,,Žlutomodří“ nezapomněli na klasickou plácanou s jejich fanoušky u zábradlí, nasadili si postupová trička a radovali se, co to šlo. Dva a půl tisíce diváků přihlíželo následnému předání šeku na 100 000 Kč, který byl varnsdorfským za jejich postup věnován. Velkého ocenění se dočkal i trenér Zdeňko Frťala společně s obráncem Radimem Breite. Oba dva obdrželi ocenění za nejlepší působení ve Fotbalové národní lize. První jmenovaný se stal trenérem sezóny, druhý hráčem sezóny.

foto: Jakub Trmal