weby pro nejsevernější čechy

Juniorka FK Varnsdorf 0:6 AC Sparta Praha

Včera [26/5] po 17.00 hodině se odehrál mitrák juniorské ligy mezi FK Varndorf a Spartou Praha v Kotlině. Musím, ač nerad napsat, že domácí vzdorovali jen poločas a něco.

Převzato ze stránek juniorké ligy:

První půli zahájili aktivněji favorité z hlavního města, kteří od úvodních okamžiků hrozili před Kloudou. První atak přišel z kopačky Schranze, ale obránce Bače zasáhl odkopem. Vzápětí zakončoval Moravec, ale jeho rána nenašla prostor brankové konstrukce.

Zajímavý pokus předvedl až Ruszó, který svůj centr namířil na Hamadu, jehož úmysl hlavičkovat přečetl obránce a předskočil jej. Sparta zůstávala aktivní, ale nedařilo se jí skórovat, nejdříve Kitanovič rozvlnil pouze boční síť, posléze Nešpor z hranice šestnáctky střílel vedle branky.

Ve střehu musel být neustále brankář Klouda, ale i Pellegrini byl připraven a sbíral centry soupeře. Skóre otevřel až ve 32. minutě Jakub Nečas, který dokázal zužitkovat zvyšující se tlak svého celku. V závěru se pak domácí snažili zahrozit, ale ani Ruszóova hlavička se mezi tři tyče nevešla.

Do druhého poločasu se podíval střelec Patrik Schick, který po pár minutách na hrací ploše ukázal, s jakou rolí přišel, když zvýšil vedení svého týmu. Klouda nedostal prostor na oddych ani v počátcích druhé části duelu, nejenže musel likvidovat další pokus Schicka, ale Kitanovič zakončoval nebezpečně z úhlu a brankář vytěsňoval střelu nohou.

Po sérii nepovedených příležitostí Sparty ale přišel další skalp, jenž tentokrát obstaral Milan Jurdík. Ten si otevřel střelnici a během osmi minut přidal další dvě branky, čímž zkompletoval hattrick. Utkání bylo rozhodnuté a vedení měl na své straně favorizovaný celek, který ještě v jarní části sezony neprohrál a bylo jasné, že šňůru natáhne i do posledního kola. V závěru upravil na konečných 6:0 svou druhou brankou v utkání Patrik Schick.

Juniorka FK Varnsdorf 0:6 AC Sparta Praha

Branky: 72., 76. a 80. Jurdík, 49. a 86. Schick, 32. Nečas. Rozhodčí: Berka – Fišer, Trojan. ŽK: Ruszó, Kučera (VDF).

FK Varnsdorf: Klouda – Bače (80. Tran), Švec (65. Holubek), Ruszó, Šimoník, Mach, Černý, Kučera, Hamada, Knitl (58. Calpaš), Prieložný.
AC Sparta Praha: Pellegrini – Chvátal (46. Hovorka), Matějka, Macháč (62. Matoušek), Vokoun, Nečas, Schranz, Moravec, Kitanovič (69. Jurdík), Nešpor (69. Špaček), Juliš (46. Schick).

Tagy