weby pro nejsevernější čechy

Gympláci a učitelé četli lidu na Kopečku v Rumburku

Opět ve středu [27/5] od 19.00 hodin se ve zcela zaplněné čajovně Na Kopečku konala akce s názvem: I gympláci stíhají číst. Je pravdou, že přečetli své úryvky z oblíbených knih i dva (ne)známí učitelé.

Jmenovitě představili své přinesené knihy v tomto pořadí: Jiřka Žebrová (Havěť – Claire Castilon), Matěj Kučera (Saturnin – Zdeněk Jirotka), Martina Šťastná (Praha za zrcadlem – Ivan Margolius), Martin Markoš (Bolest – Vladimír Holan), Ondra Obergruber (Báječná léta pod psa – Michal Viewegh) a Roman Winter (Nechte se překvapit aneb Zůstaňte s námi – Marek Šindelka). Snad jsem to napsal správně, jak pořadí účastníku čtení, tak knihy, ze kterých nám předčítali. Případně se omlouvám. Toto byla mnou nafocená druhá akce na Kopečku a ta příští třetí, asi bude muset být ve větších prostorech.

Pozvánka na středu 3. 6. 2015, kde proběhnou dvě akce na Kopečku:

Od 18.00 hodin 77 týdnů v životě objektivem Martiny Šťastné. Studentka rumburského gymnázia již rok a půl dokumentuje svůj život v devíti fotografiích denně v projektu Week of Life. Vernisáž výstavy těch nejlepších dnů ze všech sedmdesáti sedmi týdnů nabídne umělecké fotografie z běžného prostředí jako je domov, kuchyň nebo škola, zajímavé portréty, reportážní fotografie a další jiné detaily z pestrého studentského života.

Od 19.30 hodin Koncert Michal Truschan.Koncert slovenského muzikanta ze skupiny Divozel. Jeden muž, jedna kytara, jeden hlas a hodně písní. A co o sobě říká sám autor: „Muzikantská obec ma pozná z folkovej kapely Divozel, kde pôsobím ako kapelník, gitarista a autor piesní. S touto kapelkou sme za posledných 10 rokov vydali 2 albumy a získali mnoho ocenení /Portu, Krtečka na legendárnej Zahrade, Moravského vrabca atď./ V rámci akejsi túžby po skúsenosti, sebapoznaní, cestovaní a stretávaní sa s rôznymi zaujímavými ľudmi som si vymyslel turné, kde by som rád ako pesničkár prezentoval svoje piesne. Sám s gitarou, svoje texty, hudbu, myšlienky. 29 dní a 29 rôznych koncertov v rôznych mestách v Čechách a na Slovensku. Koncert tvoria vlastné autorské piesne, ktoré sú v češtine, pretože ako ČechoSlovák píšem práve folkové piesne v českom jazyku.“

Tagy