weby pro nejsevernější čechy

Kapely z českolipska zahrají na Všudybudu. A pár laskomin navíc.

O víkendu se uskuteční v areálu českolipského vodního hradu Lipý další ročník hudebního festivalu Všudybud. Ve dvou dnech (5. – 6. 6.) vystoupí šestačtyřicet kapel, z toho většina takříkajíc místních, k tomu pár zaručených a zvučných jmen. A když se přidáte a nakonec bude návštěvníků víc nežli 700, přijde jeden z organizátorů o vlasy. Nikoli však o všechny, ale pouze o velmi širokou pěšinku začínající vprostřed čela. Tak doražte.

K programu se vyjádřil Jiří Gottlieber: Místní scéna je různorodá a dost aktivní. Loni vycházela nová CD, letos tomu je také tak. Hardcoroví Scream of the Lambs, rockoví Unaffected Evolution, Vyjakomy, Papír sklo plasty, LizArt, folkový Kittchen, groovy B4 a další z nich budou hrát na koncertech nový materiál. Zároveň vznikají další nové kapely, jako Flush Buttons, Owoce, Illusions, Your Inner Beasts…

Nejvíc nás těší, že přijede legenda české hudby a literatury Pavel Zajíček.
O jeho kapele DG 307 se učí na školách, fungují od 70. let, za tu dobu měli spoustu hudebních tváří a poloh, ale vždy šli svou cestou a přesto oslovovali posluchače.

Potom se k nám vrátí nejvýraznější zpěvačka
současnosti Nikola Muchová, na trase New York–Evropa jsme odchytli funkovou kapelu Nat Osborn Band, ale nabídneme i mladé české kapely, jako Circus Problem, kteří hrají balkánskou dechovku, nebo Voila s francouzským popem.

Obří broskev se vrací na festivalové pódium. Jsme srdečně rádi, protože Obří broskev je legenda českolipské hudební scény.

Citace jsou z rozhovoru, celý ho najdete na stránkách festivalu stejně tak, jako všechny další podrobnosti.

vsudy

Tagy