weby pro nejsevernější čechy

Koncert Michala Truschana v kostelíku na Kopečku v Rumburku

Ve středu [3/6] se od 19.30 hodin konal folkový koncert Michala Truschana ze Slovenska a byl odzpíván celý v češtině.

Převzato z webu čajovny:

Koncert slovenského muzikanta Michala Truschana ze skupiny Divozel. A co o sobě říká sám autor: „Muzikantská obec ma pozná z folkovej kapely Divozel, kde pôsobím ako kapelník, gitarista a autor piesní. S touto kapelkou sme za posledných 10 rokov vydali 2 albumy a získali mnoho ocenení. V rámci akejsi túžby po skúsenosti, sebapoznaní, cestovaní a stretávaní sa s rôznymi zaujímavými ľudmi som si vymyslel turné, kde by som rád ako pesničkár prezentoval svoje piesne. Sám s gitarou, svoje texty, hudbu, myšlienky. 29 dní a 29 rôznych koncertov v rôznych mestách v Čechách a na Slovensku. Koncert tvoria vlastné autorské piesne, ktoré sú v češtine, pretože ako ČechoSlovák píšem práve folkové piesne v českom jazyku.“

Mrzelo mne, kolik málo návštěvníků na tento koncert dorazilo. Asi za to může to krásné počasí, co v dnešních dnech panuje. Musím zde také potvrdit, když Michal zpíval česky, tak je to fakticky k nepoznání, že je narozen a žije stále na Slovensku.

Pozvánka na příští středu 10. 6. 2015 od 18:00 hodin:

Benefiční koncert pro Matěje Sliwaka.

Matěj je malý chlapec připoután na vozíček. Na koncertu vystoupí pěvecký sbor NTC z Gymnázia Rumburk, The Pix (nebo spíš jen část kapely), taktéž z gymplu, Klára Brábníková a Michal Müller (citera). Koncert pořádají studenti Gymnázia Rumburk v rámci projektu „Já občan“.

Tagy