weby pro nejsevernější čechy

Víkendové kudykam popětadvacáté v roce 2015

A je to tady. Léto ještě ani pořádně nezačalo a už je o víkendech takový přetlak akcí, že se tříská jedna s druhou o těch pár lidiček, kteří jsou schopni někam dojít.

Čtvrtek 18. června 2015 – další procházka městem Rumburk, ve varnsdorfské Panoramě pokračuje cyklus DOKU-SEVER.

V pátek 19. června 2015 začíná hned na několika místech Mezinárodní hudební festival, na který jsem jezdil relaxovat do České Kamenice. Letos to asi neklapne, tak budu zase bez mažoretek. Taky začínají Svatojánky na Vlčí Hoře. Prý je na ně pokaždé super počasí, tak jsem tedy letos zvědav (i když se nedostanu nejspíš ani na ně). Taky je možno zajet do Růžové, kde začíná dvoudenní 11. ročník místního Rockfestu. Do Horního Podluží ke vleku by se měly začít sjíždět motorová vozidla Made in Socialismus. A pod Jedlovou závodníci na letošní Down Hill. Pokud je to pořád málo, varnsdorfská ZUŠka pořádá Popovou zpívandu, ve Vilémově si začutá Arabala tým, v České Lípě se bude meditovat o Janu Husovi a na varnsdorfském Rozkroku vypukne noční hudební párty.

Sobota 20. června 2015 v přeplácaném trendu pokračuje. V České Kamenici se bude pochodovat a hrát, na Vlčí Hoře začne hlavní program slavností bylin, v Růžové pokračuje Rockfest, z Jedlové pojedou cyklisté po sjezdovce (letos jsem tedy fakticky plakát nedokázal najít), auta a motorky z Horního Podluží zahájí svou spanilou jízdu Výběžkem z náměstí ve Varnsdorfu, kde bude možnost si je nějakou dobu prohlédnout. V Rumburku se konají sportovní hry firem, ve Šluknově se slaví 70 let kopané, z České Kamenice vyrážejí dechové soubory v doprovodu mažoretek do okolních měst (třeba do Krásné Lípy) a Varnsdorf zažije Městské slavnosti v rumburské režii na fotbalovém stadionu v Kotlině. A mě je to všechno jedno, protože mám už dávno, pradávno naplánovánu účast na Malevil Cupu a jeho čokojízdě. Stejně mám takový pocit, že jak to tady u nás poslední dobou funguje, musel bych si i na místní slavnosti koupit vstupenku :-)

V neděli 21. června 2015 doznívají městské slavnosti ve Varnsdorfu propojením s českokamenickým festivalem (poprvé, nepletu-li se). Končí také slavnosti bylin na Vlčí Hoře. Na Fabrice v Doubici se bude slavit Den otců. Hlavně se ale v Mikulášovicích počtvrté budou oslavovat nože.

Není to zdaleka vše, zkuste se podívat nejen do plakátků, něco najdete také v našem kalendáři.