weby pro nejsevernější čechy

Mladí záchranáři opět v akci

Dne 17. 6. 2015 se v Žatci konalo krajské kolo soutěže „Mladý záchranář 2015“, kam se po úspěchu v okresním kole probojoval i tým naší školy ve složení Natálie Quaiserová, Tereza Nováková, Daniel Pípa a Vojtěch Hofman (všichni z 8. A).

Trať závodu byla vytyčena v prostorách historického centra města. Soutěžící pomocí plánku postupně navštívili 14 stanovišť, na kterých si prověřili nejen své znalosti z oblasti ochrany obyvatelstva a požární ochrany, ale též fyzickou zdatnost. Ověřili si a prohloubili znalosti a dovednosti ze záchranářské problematiky, zejména v oblasti poskytování první pomoci, sebeochrany a pomoci osobám v ohrožení. Nechyběly ani kontrolní otázky z historie, které se vztahovaly k památkám a významným objektům města. Odpovědi se nacházely na informačních tabulkách v blízkosti těchto objektů a k jejich nalezení bylo potřeba nejen orientačního smyslu, ale hlavně pozornosti.

V těžké konkurenci čtrnácti nejlepších týmů jednotlivých okresů Ústeckého kraje nakonec naši borci obsadili krásné 6. místo, za které jim patří velká pochvala a poděkování za vzornou reprezentaci.

Už teď se všichni těšíme na další ročník této soutěže.

Iva Priclová, ZŠ nám. E. Beneše Varnsdorf

IMG_20150617_114157.jpg

Tagy