weby pro nejsevernější čechy

Restaurace V parku (Varnsdorf)

Do seznamu znovuotevřených restaurací ve Varnsdorfu nám tenhle měsíc přibyla další, od 4. června 2015 se otevřely dveře Restaurace V parku.

Už od začátku roku funguje ve stejném objektu ze strany do ulice Bufet, znovuzprovozněný už ani nevím po kolikáté. V tom jsem byl na jídle několikrát a na to, že jde především o jídlo pro „montérky“, nelze si stěžovat, běžně si odtud strávníci berou i do kastrůlků. Přesto mne trochu překvapilo, když jsem procházel a na několika místech zvaly tabule k návštěvě restaurace.

P6184948.JPG

Jakmile byla příležitost, vyrazili jsme na obhlídku a vyzkoušení. Jídelní lístek (respektive jeho část) je i venku ve vývěsce, nicméně natolik šikovně, aby nebylo poznat, jaká cenová kategorie vás čeká.

P6184949.JPG

Interiér se asi moc nezměnil, pamatujeme si to tak nějak takhle.

P6184951.JPG

Cca pět stolů, u dvou z nich před 13:00 plno (jeden stůl Němci, druhý Češi). Venkovní terasa, kam ale v tomhle počasí radno nesedat. Piv na výběr několik, nealko třeba Kofola nebo sortiment Coca-Coly.

P6184958.JPG

Jídelní lístek poměrně obsáhlý – týdenní menu (v tom jediném lze najít polévku), pár jídel za nižší ceny, masa většinou přes stokorunu, nějaká jídla bezmasá, ryby, speciály na objednávku 24 hodin předem, saláty, chuťky k pivu. Chvíli uvažujeme, zda bude stačit jen hlavní jídlo, ale výkum je výzkum, tak se poptáme, jestli lze polévku z menu i normálně – a za chvíli před sebou máme dvě porce gulášovky. Na naše rodinné zvyklosti je trochu víc mastná, ale jsou v ní i dost velké brambory a masové droby, takže OK.

P6184952.JPG

Trochu nás překvapí, že hlavní jídlo dostaneme na stůl ještě dřív, než dojíme polévku, ale budiž. Alespoň víme, do čeho jdeme. Servírku jsme mírně zaskočili tím, že palačinky jsme chtěli dvě, ale na jeden talíř. Ona zase zaskočila nás, že bohužel není marmeláda a nabídla jako alternativu Nutelu nebo borůvky. Trochu zvláštní v hospodě, která je naproti Bille a Albertu, navíc s přihlédnutím k tomu, že pokud jsme zaznamenali, nebyla Nutela uváděná u žádného jídla. Ovšem vzhledově i chuťově paráda. Dcera si pochvalovala, že i tak tenoučká palačinka opravdu chutná a vyplňuje pusu. Moje porce kuřecího s houbami a rýží mě vyvedla z míry svou velikostí, přece jen tři kopečky běžně nekonzumuji. Bylo toho tak akorát, abych se necítil přejedený a nerozvažoval, jestli na talíři nechat, nebo nenechat.

P6184956.JPG

P6184954.JPG

Dvakrát Sprite, dvě guláškovky, dvojnásobná palačinka a maso s rýží bratru necelých 250. Najedeni, spokojeni, úplně normální hospoda, žádné hogo fogo ani čtvrtá cenová. A až skončí ten mumraj kolem křižovatky a věžičky, víc než dobrá poloha. Jediné, co mi tradičně chybělo, byla jakákoli informace o provozovateli – na venkovních stěnách nic, v jídelním lístku nic, na dveře jsem se zapomněl podívat. Takže ani nevím, jestli se jedná o společný podnik s výše zmíněným bufetem (náhled do katastru nemovitostí mi moc nepomohl). Ale jít se sem najíst určitě lze bez obav.

Tagy