weby pro nejsevernější čechy

Koncert kytarového souboru Novus ukončilo tuto sezónu akcí na Kopečku v Rumburku

Ve středu [24/6] v podvečer v kostelíku na Kopečku proběhl koncert kytarového souboru Novus a přišel také kouzelník.

Před koncertem se měl promítat aktuální díl televize GymBreak. Studenti jej nestačili dokončit, proto se na rychlo zajistil iluzionista Jakub Hamalčík, který už několikrát vystupoval na Kopečku. Samotný koncert byl velice příjemný, jen byla škoda, že přišlo poskrovnu diváků.

Toto napsal Petr Vilita souboru:

Náš hudební soubor vznikl před patnácti lety. Po tuto dobu změnil několikrát svoji sestavu členů. Nejdříve nás hrálo pět. V dnešní době mohu říci, že se soubor rozrostl na jedenáct mladých hudebníků různé věkové kategorie. Původně v našem souboru byly z hudebních nástrojů jenom dvě kytary, basa a flétny, ale postupem času jsme přibírali další nástroje (housle, berde, klávesy, bubínek…) Náš repertoár tvoří převážně skladby barokní, renesanční a také skladby moderní, hrajeme také náboženské texty (teze) za doprovodu pěveckého chrámového sboru. Mezi naše nejoblíbenější hudební skladatele patří Mozart, Vivaldi, Bach, Gastoldi, Festa…) Scházíme se pravidelně každý pátek v hudební škole. Po dobu naší existence jsme dosáhli několika úspěchů (Porta Praha 1994- 1.místo v celostátním kole), dále hrajeme na různých kulturních a společenských akcí, máme řadu vánočních vystoupení a každoročně se zúčastňujeme hudebního festivalu Budyňský krokodýl, který se pořádá v Budyni nad Ohří. Z tohoto festivalu jsme si odnesli také několik cen a uznání. Už patnáct let má s námi obrovskou trpělivost náš pan učitel Petr Vilita, který na nás pečlivě dohlíží a kontroluje naši hru. Jemu vděčíme za řadu našich úspěchů a cen. Pevně doufám a věřím, že náš soubor bude svými skladbami a svou náplní dále obohacovat širokou veřejnost o nezapomenutelné kulturní zážitky.

Zde naleznete stránky souboru.

Upozornění: čajovna Na Kopečku je přes prázdniny uzavřena veřejnosti. O programu na září vás budeme na výběžku.eu včas informovat.

Tagy