weby pro nejsevernější čechy

Senior lob Varnsdorf 2015

V sobotu 4. července 2015 se na tenisových kurtech Slovanu Varnsdorf sešla vybraná společnost seniorů ke 4. ročníku turnaje ve čtyřhrách pro věkovou kategorii hráčů nad 60 let bez rozdílu pohlaví – Senior lob.

Na úvodním fotu vítězové Senior lobu 2015 – M. Klusoň a Z. Barborík

Proč vybraná společnost ? Protože předpověd počasí byla hrozivá – rekordní vedra! To ovlivnilo některé hráče a na poslední chvíli odřekli účast.

Takže ráno dorazilo do zdejšího areálu 9 dvojic – hrdinů, z toho jedna žena! Z Děčína přijeli tradičně silné dvojice – Špringl-Rokůsek a Šmucr-Kottek, nově až z Opočna náš bývalý hráč Láďa Šanovec dovezl parťáka Jelínka a Jirku Cvejna s Bouchalem, místní volejbalisté Jirka Janošek s Petrem Pospíšilem, Jarmila Fischerová se Zbyňkem Bittnerem, Josef Franěk se Zdeňkem Hrabětem, loňští finalisté Zdeněk Barborík s Milanem Klusoněm a vítězové z minulého roku – Josef Zoser z Jiřetína pod Jedlovou s Tondou Krejčím z Vdf.

Lichý počet způsobil vrásky organizátorům, takže museli udělat jednu skupinu 5 dvojic, která hrála systémem každý s každým do 5 gamů a druhá skupina 4 dvojic do 6 gamů, dále již všichni o konečné pořadí do 6 gamů, takže všichni v úmorném vedru (až 34 st. Celsia ) odehráli během dne nejméně 6 vyrovnaných zápasů! Klobouk dolů. Koneckonců na některých fotkách je to vidět…

Po dohodě všech se mimořádně tolerovalo hraní do půl těla pro ty, kteří by jinak zkolabovali. Pomáhala častá sprcha, namočené čepice, hektoliktry vypité vody s citronem a mátou. Povzbudil výborný guláš, pikantní párečky od Vohnouta, báječné tvarohové koláče od Hanky, studené melouny atd…

Závěrečné zápasy vrcholily v odpoledním vedru, kolem 15 hodiny již konečně každý mohl usednout , vyslechnout si závěrečné vyhodnocení turnaje, výsledky jednotlivých dvojic, zatleskat novým vítězům s tradičním putovním pohárem nad hlavou, zapít prožítá utrpení lokem šampaňského, zúčastnit se atraktivní tomboly s hodnotnými cenami, podělit se o zážitky s ostatními, posedět, poklábosit, popít… Poslední borci odcházeli do svých domovů ve 21:30 hodin. Nejdůležitější poznatek – žádný úraz, pouze z vedra některým nebylo nejlépe, přesto všichni přežili bez následků – doufejme.

A jak vše nakonec dopadlo?… Loňští finalisté si vše zopakovali , letos s obráceným výsledkem – tedy 6:4 pro Barboríka s Klusoněm. Druzí Zoser- Krejčí, třetí kluci z Děčína – Šmucr-Kottek, kteří navíc ubezpečili všechny ostatní, že přijedou i příští rok a konečně zvítězí! Těšíme se na ně a už nyní jim to přejeme…Poměrně překvapivě na čtvrtém místě skončili Franěk-Hrabě, pátí Špringl-Rokůsek (Děčín)… Ostatní záměrně neuvádím v pořadí, protože nikdo neprohrál a nebyl poslední!!! Pro nás pořadatele (Z. Barborík a M. Klusoň) jsou všichni vítězové! Už jen tím, že přijeli, zúčastnili se, odehráli v rytířském duchu všechny zápasy a přežili ta děsná vedra…

Děkujeme všem a těšíme se na příští ročník! Sice je rok od roku stále komplikovanější turnaj zorganizovat, ale uděláme všechno pro to, abychom se tady zase mohli sejít. Jedním dechem dodávám, že bez nezištných sponzorů bychom to již nedokázali… A kdo to byl letos? Organizace: Slovan Varnsdorf, tenisový oddíl, MÚ, pivovar Kocour (J. Šusta), Vitana (Hana Tognerová), Bukáček – elektroprodejna, J. Šmíd – lékárna, M. Seitl – bazar, A. Krejčí – Arset a jednotlivci: D. Slavík, J. Suchomel. Organizátoři a účastníci turnaje děkují všem za podporu akce!

Více fotek – Mrkněte na: http://mikl50.rajce.idnes.cz

Tagy