weby pro nejsevernější čechy

Nikola Nosková získala ve druhé etapě Tour de Feminin modrý trikot, tři české cyklistky závod nedokončily

V takzvané ,,Jiříkovské“ etapě formálně vyhrála Emilie Moberg, závodnice ale ve skutečnosti dojely do cíle ve velkém houfu, který čítal na osmdesát hlav. Páteční etapa (10. 7.) startovala dle svého jména v Jiříkově a byla především okruhová. Velký úspěch zvládla vybojovat Češka Nikola Nusková, jež vyhrála všechny tři vrchařské prémie.

 JT 6642

Celkově dojela Nosková čtyřicátá třetí, což nic nemění na tom, že získáním třech vrchařských prémií obdržela patnáct bodů a zítra oblékne modrý dres. Nejrychlejší českou cyklistkou se protentokrát stala reprezentantka Martina Mikulášková, ta dojela s časem 2:40:09 v hlavním peletonu na 36. místě.

Dnešní trať nejprve zamířila z Jiříkova do Krásné Lípy, kdy se už v Rumburku u restaurace Zámeček nacházela první vrchařská prémie. Z Krásné Lípy odjely závodnice do Chřibské a Doubice, za kterou při zpět cestě do Lípy musely překonat kopec zvaný Vápenka – další prémie stejného druhu. Tento okruh si ještě jednou zopakovaly, přičemž na náměstí v Krásné Lípě vyhrála rychlostní prémii poprvé Lauren Stephens, podruhé Sheyl Ruiz Guttierrez.

Z Krásné Lípy trať pokračovala do Jiříkova, odkud cyklistky absolvovaly tři okruhy přes filipovskou Vyhlídku. Jako první dojela do cíle zástupkyně norského výběru Emilie Moberg, kterou následovaly Američanka Kendall Ryan a novozélandská závodnice Emily Collins. V celkovém pořadí vede výherkyně včerejší etapy Brezna-Bentkowska.

Výběžanská naděje Anežka Lhotáková dorazila poslední, ale do další etapy postoupila. Z nám známých jmen nutno zmínit také Elišku Drahotovou, která dojížděla tři místa před Anežkou. Jestli chcete naše dívky podpořit, tleskejte, když kolem vás profrčí růžové dresy, jelikož přesně ty oblékají Anežka s Eliškou. Reprezentují tak svůj TSB Team Šluknovsko Bicykl Kříz.

Zejímavostí je, že do cíle dorazilo pouze 127. závodnic. Pět cyklistek totiž závod nedokončilo, mezi nimi Češky Elena Vaníčková, Pavla Havlíková a Adéla Krejcárková. Němka Ellen Heiny pak ani nenastoupila na start.

Zítra se v závodu Tour de Feminin pokračuje dopolední třetí etapou – časovkou. V deset hodin závodnice startují v Krásné Lípě, kam se přes Brtníky vrátí zpět. Druhá sobotní etapa ,,Rumburské okruhy“ startuje v 16:15. Ta už bude delší, závodnice dohromady našlapou 86 km. Dnes se v porovnání zastavily tachometry na 91 kilometrech.

Kompletní výsledkovou listinu naleznete ZDE

U tratě opět postával Jakub Trmal:

Tagy