weby pro nejsevernější čechy

Kam vyrazit v pracovních dnech (podevětadvacáté v roce 2015)

Čtvrtina prázdnin v čoudu, tak ať třeba ještě něco stihnete.

Aktuálně si ověřuji, jak člověk bez vlastního vozidla tady u nás ve Výběžku představuje absolutní … (doplňte dle libosti). Jo, z VDF se dostanete do Prahy nebo do Liberce, z RBK do Děčína, a to je tak všechno, pokud chcete během týdne zajet někam na nějakou akci, abyste vyrazli den dopředu…

Tak třeba v úterý 14. července 2015 bych s radostí využil nabídky Národního parku České Švýcarsko a se strážcem NP vyrazil na Pravčárnu. Teoreticky to není problém, bus z Krásné Lípy jede v 8:06, do Mezní Louky, kde je sraz, přijede v 9:06, což je pár minut před termínem. Jenže abych byl v Krásné Lípě na odjezd, musel bych z VDF vyrazit buď přímým spojem v 6:02, nebo přes Rumburk v 6:41, nebo přes Rybniště v 6:54. A to se určitě vyplatí… Takže možnosti zpáteční cesty už ani nehledám. Večer začínají v Loretě letošní letní prohlídky za svitu svíček.

Ve středu 15. července 2015 další termín netradičních toulek s ops ČŠ a KČT KL. Se spojením to není tak zlé, takže se dostanu včas na místo srazu a večer snad i v pohodě domů.

Ve čtvrtek 16. července 2015 je možno s OPSkou České Švýcarsko vyrazit do Drážďan. A v Krásné Lípě večer v amfiteátru roadshow k filmu Století Miroslava Zikmunda. A já už snad tou dobou budu vědět, jestli budu ještě někdy jezdit dosavadním přibližovadlem, nebo začít šetřit na novou plechovku.

Pokud víte víc než my, neváhejte a dejte nám echo. Vybírejte z plakátků a nezapoměňte, že přehled dalších akcí jako vždy najdete v našem kalendáři.