weby pro nejsevernější čechy

Racci, moře, pláže – „Rujána vás (snad) nezrujnuje“ od pondělí na stěnách tančírny

Do tančírny Balahala teď můžete přijít nejen kvůli rozvlnění boků, ale také na výstavu fotek. Každý všední den si od osmi do osmi můžete prohlédnout nádherné snímky mladé fotografky Markéty Menclové. Svoji historicky první výstavu složila z fotografií, které pořídila na severoněmeckém ostrově Rujána.

Markéta navštívila tento rok v červnu Rujánu již po desáté, tentokráte s sebou vzala také Ondřeje Obergrubera a společně vytvořili týdenní deník, který popisuje bezstarostný turistický život u Baltského moře. Dlouhé písečné pláže nevyzívají k válení se u moře, protože to ani pro studený vítr a ledové moře není dost dobře možné. Na Rujáně se podnikají výlety, navštěvují se všudypřítomné turistické atrakce a je tu příležitost pro nádherné bloumání severní krajinou.

Rujánský deník najdete PRÁVĚ ZDE.

c

Od pondělí 13. 7. se tedy zahajuje výstava těch nejlepších snímků, které Markéta za deset let navštěvování Rujány pořídila. Snímky plné německé preciznosti a studeného počasí, racků, pláží, přístavů a to vše v nádherné kompozici, kterou si Markéta při focení dokáže najít.