weby pro nejsevernější čechy

Chilldump Street Fest (Varnsdorf 2015)

Po dva dny (pátek 31. července a sobota 1. srpna 2015 se ve varnsdorfském skateparku konal Chilldump Street Fest.

Jsou některé záležitosti, kterým nerozumím, jsou komunity, které nechápu. Skaťáci mi zůstávali vzdálení už někdy v 80. letech, kdy můj křehký karlovarský spolužák Jirka si jezdil pravdielně lámat kosti na nejrůznější přehlídky, závody a povyražení. A taky je mi smutno, jak se historie nepoučeně a nezadržitelně opakuje. Kdo si dnes vzpomene, jak tady kdysi pár exotů, dnes zasloužilých otců sekalo, trhalo, uklízelo? A tak se prostě stále dokola stává, že jedno a totéž místo vstává opakovaně z mrtvých.

Tudíž byl varnsdorfský skatepark (znovu) vyčištět, opraven, doplněn, zprovozněn. A aby to bylo vidět, konal se tu hudební festiválek. Tedy, nejen – hojně tu řádili koloběžkáři, bikeři, in-line bruslaři i skeťáci. Prostě něco ve stylu rumburského Bike Contestu, navíc s hudbou a sprejery. Ale zrovna moc početné obecenstvo tady tedy neměli. Těžko soudit, jestli za to mohla stoupající teplota, nebo výše vstupného, nebo něco zcela jiného.

První den jsem vydržel do okamžiku, kdy do pódiového kamionu nastoupili ke dvěma DJům dva rappeři, protože jejich snaha být vtipní a zábavní mě iritovala. Hehe. Aspoň jsem na rohu potkal holčičku s klaunským nosem, která na mne moudře pohlédla a smutně prohlásila „Hmmm, se dneska asi moc nevyspím.“

V sobotu jsem pobíhal městem sem a tam, takže jsem z programu stihl jen kousek. Ranní zahájení za přítomnosti místostarosty města, nějaké to létání vzduchem. A uvědomil jsem si, jaký dar je dobrý moderátor, obzvláště v porovonání s již zmíněným rumburským Bike Contestem. Tři stále dokola opakované věty „Chci vidět bordéééél!“ „Bude tady bordéééééél!“ „Dělejte bordéééééééééél!“ mi na náladě opravdu nepřidaly. Alespoň že ta bubenická jednotka stála za poslech.

Pokud chcete o mezinárodním projektu na oživení skateparku vědět víc, čtěte tady ->. Snad to nějaký pátek vydrží, když už do toho vrazili tolik energie a času.

Pátek:

Sobota:

A bubeníci:

Fotodokumentace z této akce byla pořízena technikou, zakoupenou z projektu Tady bydlím, který podpořila Nadace ČEZ

nadace_cez.JPG

Tagy