weby pro nejsevernější čechy

Víkendové kudykam počtyřiatřicáté v roce 2015

Už je to tady, už se začínáme loučit s létem, srpen se řítí ke svému konci.

Ve čtvrtek 20. srpna 2015 ve varnsdorfské Panormaně v minulé pozvánce zmiňovaný DokuSever.

V pátek 21. srpna 2015 začíná na Dymníku další mistrák ve fotbalgolfu a bude tam až do neděle. A na Vlčí Hoře v kapli koncert barokní hudby (který se bude opakovat 29. srpna 2015 v Doubici, kdyby někdo nestíhal nebo si chtěl dát repete).

V sobotu 22. srpna 2015 končí na Dolském mlýně Dny řemesel na Dolském mlýně. Výběžkem se projedou další veteráni, k vidění budou na několika místech při své spanilé jízdě, já se na ně vypravím ke Kocourovi. U sportovní haly ve VDF proběhne 3. turnaj streetballové ligy Šluknovska. Už dopoledne začnou slavnosti ve Velkém Šenově, odpoledne odpískají léto v Rumburku. Sportovci – cyklisté budou s MandaOne drandit kolem Vlčí Hory. A Dolní Podluží bude řádit v neckách na koupališti.

V neděli 23. srpna 2015 samozřejmě další koncert 9. ročníku festivalu varhanní duchovní hudby ve Filipově. Už jen proto, že sem opět zavítá Jiří Bárta. Čekání na neděli si můžete krátit třeba u dokumentu z Lobendavy tady ->. A prosím Vás, pokud se do Filipova vypravíte, vezměte na vědomí zdejší zvyklost – tady se tleská až na konci, NIKOLI po každé skladbě!

Nezapomeňte se podívat do plakátků, další akce najdete samozřejmě i v našem kalendáři.