weby pro nejsevernější čechy

Street Workout hřiště Varnsdorf

Občas se někde někdy něco odehraje vlastně skoro jen tak, bez nějaké velké slávy a ohňostrojů, zatímco jinde se kolem toho nadělá mediálně až na úrovni okresu. Možná jste si všimli, že u sportovní haly ve Varnsdorfu přibyl nový artefakt – workoutové hřiště.

Zdroje se různí – někdo tvrdí, že něco podobného bylo v předvolebních programech různých politických stran, někdo tvrdí, že šlo o osobní iniciativu jednotlivců, kteří oslovili starostu města. Souběžně se nápadem vybudování street workoutového hřiště už od začátku roku zabývala komise pro prevenci kriminality při radě města a zapracovala ho do Programu prevence kriminality na rok 2015, pokusy o vybudování něčeho podobného prý už proběhly za minulého vedení města. Asi je to jedno, kdo byl první a kdo se přidal – prostě se to tak nějak aktuálně sešlo a situace byla příznivá. Kromě Pavla Vodičky ml. a Tomáše Dušánka (calisthenik – cvičitel venkovního fitness) se hodně angažoval Miroslav Tarnóczy (vedoucí oddílu Northern Strongman Varnsdorf) a své k tomu řekl i Jan Novota za sportovní komisi města, abychom jmenovali alespoň někoho. A samozřejmě bez souhlasu Města Varnsdorf a hlasování zastupitelů o uvolnění financí by to nešlo.

work_out.JPG

Diskuze na FB o možnostech zřízení hřiště

V březnu bylo zadáno výběrové řízení, v červenci vítězná firma začala s montáží a v srpnu už se na místě začalo cvičit. Cituji z jedné zprávy: Vzniklo tu perfektní funkční hřiště, které svým rozsahem nemá v okruhu 50 kilometrů konkurenci. Plno lidí je spokojených, že mají kde cvičit (např. i oddíl hokejistů). Inu, snad tedy vydrží dlouho a bude stále fungovat ke spokojenosti jeho uživatelů. Občas se podívejte třeba na FB tady ->

Pravidla užívání jsou k dispozici na místě:

P8205417.JPG

P8205418.JPG

Takhle nějak to tam vypadá:

P8205415.JPG

P8205421.JPG

P8205425.JPG

P8205427.JPG

P8205429.JPG

A tohle tedy trochu zamrzí:

P8205423.JPG

Díky za upozornění a info Pavlu Vodičkovi ml. a Kateřině Tarnóczy

Tagy