weby pro nejsevernější čechy

Veteránem severem 2015

Jako každý rok, ani letos nechyběla v prázdninové nabídce akce Veteranklubu Sever. První sobota po 20. srpnu, jestli jsem pochopil a slyšel správně, tedy 22. srpna 2015, patřila 13. ročníku srazu auto a moto veteránů, který začal na náměstí ve Šluknově a spanilou jízdou přes Jiříkov a Rumburk vrcholil ve Varnsdorfu u Kocoura.

Jak zaznělo až na samém konci varnsdorfské zastávky, letos se zaregistrovalo 139 účastníků. No prostě bylo jich tolik, že se do areálu pivovaru zdaleka všichni nevešli a mnoho vozidel parkovalo kolem příjezdové cesty. Hojně byla slyšet němčina. Zřejmě proto, že se tu především obědvalo (a fasovalo speciální příležitostné pivo), nedošlo na leccos z toho, co prý bylo vidět a slyšet na předchozích zastávkách – takže hráče na tahací harmoniku a šlapací Wartburg zcela stejný jako jeho předloha jsem si prohlédl jen na displeji fotoaparátu jednoho z řidičů.

Po kolečku nádvořím jsem ke svému překvapení našel známé, tak jsem v družném hovoru vydržel až do vyhlášení výsledků srazu a vědomostní soutěže. Největší vozidlo, nejstarší účastník a tak podobně. Plus nejlepší odpovědi v kategorii muži a ženy. No schválně, negooglete a zkuste střelit, ve kterém roce se u aut začalo koketovat s airbagem nebo ve které zemi se poprvé zavedly bezpečnostní pásy?

Odměnou za prodloužený pobyt mi bylo svezení v Citroënu Méhari. Neříkejte, že nevíte co je to za vozítko – pokud jste někdy v životě viděli alespoň nějaký film s četníky ze St. Tropez, určitě tenhle „plážák“ znáte. Takže za rok Ahóóój a zatím šťastnou cestu.

Pro připomenutí – rok 2014 -> a rok 2013 ->, z letoška z Jiříkova u Petra Wittgrubera tady -> a Zdeněk Rác zveřejnil svoje foto zde ->, a ještě něco ze Šluknova ->

Jo a PS: Jsem trochu zmaten, všude byla akce dopředu inzerována jako „Veteránem severem“, leč účastníci měli na svých vozech označení „S veteránem severem“. Snad je to jedno…

Tagy