weby pro nejsevernější čechy

První mistrák sezóny Plaston nešťastně prohrál na penalty s Juniorem Děčín

V sobotu [22/8] od 17.00 hodin na městském stadionu ve Šluknově se odehrálo první mistrovské utkání 1.A třídy Ústeckého kraje mužů (sezóny 2015-2016), mezi SK Plastonem Šluknov (v modrém na snímcích) a Juniorem Děčín. Kluci z Děčína si nakonec po dramatickém utkání odvezli (po remíze 3:3 v normální hrací době) výhru na penalty.

Zneužiji zde text trenéra Plastonu L.Čurgaliho:

Přivítali jsme bývalého účastníka krajského přeboru, který má vysoké ambice do sezóny. My jsme chtěli před našimi diváky ukázat, že jsme se důkladně připravovali a chceme hlavně doma vyhrávat. U hostů od začátku byli vidět návyky z vyšší soutěže, kdy dobře drželi míč a jen velmi těžko se dalo presovat. Proto jsme vycházeli ze zajištěné obrany a podnikali rychlé protiútoky. V první půlhodině měl dvě velké šance za hosty Murdych, ale i my jsme měli několik výborných šancí. První gól vstřelili hosté, když se Bílek dobře otočil na vápně a nechytatelně vystřelil do šibenice. V další desetiminutovce jsme působili hodně zaskočeně. Na koně nás dostal gól do šatny, když si naběhl na centr Kirchnera střelec Horák a hlavou zakončil přesně k tyči.
Druhou půli jsme začali velmi dobře a dostali jsme se do dvoubrankového vedení. Nejprve Šembera pronikl do vápna, nacentroval před prázdnou branku a obránce ve snaze zachránit dorazil míč do branky. Třetí gól vstřelil opět Horák, když Kirchner proběhl skrz vápno a předložil míč na malé vápno, kde neměl ostrostřelec problém… Kontaktní gól jsme dostali po standardce, když odražený míč zakončil Murdych přesně k tyči. Už to vypadalo na cenné vítězství, ale v posledních sekundách napřáhl z třiceti metrů Timofij a bombou do šibenice vyrovnal. V následných pokutových kopech jsme třikrát neuspěli a tak nam zbyl jeden bod. Mohli jsme odehrát poslední minuty taktičtěji, podržet míč u rohového praporku, ale chtěli jsme před skvělou kulisou vstřelit další gól. Jsme z toho smutní, ale jeden zápas nedělá sezónu. Hráči to odmakali a když budou v tomto přístupu pokračovat, tak věřím v úspěšný podzim. Děkuji fanouškům za přízeň a těším se na další zápasy.

Mistrovské utkání 1.kola I.A třídy

SK Plaston Šluknov – Junior Děčín 3:3 (1:1) PK(1:3)
Branky : Horák 2, vlastní – Bílek, Murdych, Timofij

Rozhodčí : Materna – Kolátor, Dušík
ŽK : 0 – Bílek
Návštěva : 150 diváků
Sestava domácích : Jenka – Hajduk, Lukáč (46′ O. Schneider), Holešovský, Koukol, Kirchner (64′ Blaho), Zounar, Chlan, Horák (87′ Šeliga), Šembera (79′ Jírův), Diviš (70′ Altman)
Sestava hostů : Smutný – Horáček, Timofij, Doubek, Gaher, Kolář, Murdych, Folprecht, Lhoták (54′ Vait), Beneš, Bílek

Zde naleznete video z utkání, více fotek, výsledky ostatních zápasů a tabulku.

Tagy