weby pro nejsevernější čechy

Kam vyrazit v pracovních dnech (posedmatřicáté v roce 2015)

Před námi další pracovní týden, babí léto se nám nějak zvrhlo rovnou v sychravý podzim. Pár akcí se nám ale nasbírat podařilo, i když si člověk občas není jist.

Končí sezóna hradů, zámků a podobných objektů, ovšem s velkou parádou při Dnech evropského dědictví. Tak si prověřte, co výjimečného a zvláštního lze kde vidět, kam vstoupit a co prolézt.

Z toho, co jsem na tento týden objevil, jednoznačně vede v úterý 8. září 2015 v Městské knihovně ve Varnsdorfu beseda s Janem Rejžkem. A ve čtvrtek 10. září 2015 připomínám procházku po Rumburku.

Neodpustím si zase pár naštvaných slov – fakticky nepovažuji za normální, když někdo pořádá akci, nechá na ni vytisknou plakáty pro výlep, letáčky pro umístění v Infocentrech a jiných různých veřejných místech, založí na FB událost a tam ten plakát nedá. A sál, kde se akce koná, ji má v měsíčním přehledu, ovšem bez uvedení hodiny, kdy se začíná. To je pořád dokola jak u blbejch… Nebo člověk narazí na zmínku o tom, že se někde koná nějaká akce, aby si po hodinovém detektivním pátrání ověřil, že interpret ji má na svém webu, ovšem pořádající instituce / město / objekt, jindy fungující spolehlivě, nikde ani zmínku. Natož plakát. To pak člověk fakticky neví, jestli si z lidí někdo nedělá prču a jestli má vůbec zájem, aby tam někdo přišel. Takže občas je nutno brát info s rezervou – už kvůli tomu, že opravdu nejsme schopni kontrolovat všechny posbírané akce zpětně, co se u nich změnilo, vynechalo, přibylo. Jestli to náhodou nevíte, on nás za to nikdo neplatí.

Zkuste si vybrat z plakátků a nezapomeňte na náš kalendář.