weby pro nejsevernější čechy

I letos se budou v Krásné Lípě prolínat světy (rozhovor s Irenou Kubicovou)

Letos potřetí proběhne v Krásné Lípě konference Prolínání světů; tady je stručný rozhovor s šéfkou projektu Irenou Kubicovou.

Třetí ročník Prolínání Světů je za dveřmi, co se změnilo od ročníku prvního?
První ročník byl nesmělý pokus o to přinést sem do výběžku konferenci profesioálního formátu s tématy osobního rozvoje. Neměla jsem představu, jaký bude zájem. Tehdy bylo asi 50 účastníků, moji přátelé, známí a jejich známí, většina žen… Vloni už byla kapacita plně obsazená, přes 100 lidí, z toho asi 1/4 mužů, což mě velmi těšilo, že přišly páry, manželé. Konferenci kapacitně nijak rozšiřovat nechci, budu ráda, když místa i letos budou obsazená. Beru to tak, že není potřeba lineárně růst, ale mít kvalitní, zajímavý obsah.
Jaká témata nejvíce rezonují?
Jsou to vztahy. Umíme, můžeme, děláme spoustu věcí, v mnoha oborech bouráme staré hranice, jsme vzdělanější, sečtělejší, zcestovalejší, máme neuvěřitelné možnosti, ale ve vztazích nám to nějak nejde, každé druhé manželství se rozvádí, neumíme procházet krizemi, jsme málo odvážní, vidíme svět černobíle, neuvědomujeme si, že o vztah je potřeba se starat, že to je dennodenní praxe dvou lidí, neumíme přirozeně přímo komunikovat, domýšlíme si, předpokládáme, posuzujeme. Je i opačný pól, že lidé neumí z nefunkčního vztahu vystoupit, ze zvyku, z pohodlnosti..Je to taková alchymie.
Také vnímám u hodně lidí potřebu změny v práci,to je další téma, hledáme cesty, jak se živit tím, co nás baví, kde se můžeme realizovat. Těší mě, že po konferenci dostávám zpětné vazby od účastníků, že jim to či ono pomohlo v životě udělat potřebné kroky jiným směrem, že jsou inspirovaní, že strávili příjemný den…To je motivační.
Po zkušenostech z ročníků předchozích: odkud přicházejí návštěvníci? Jsou místní nebo dojíždějí přespolní?
Většina účastníků jsou z výběžku, což mě těší. Několik lidí přijelo vloni z Liberce, Děčína, Prahy. Zůstali pak na víkend v našem kraji, což je fajn, babí léto je tady nádherné. Kdo by se takto chtěl vydat do Krásné Lípy, může se ubytovat přímo v Domě Českého Švýcarska, kde se též koná konference, a přijít na ni doslova v bačkorách:-)
A kolik je v tuto chvíli ještě volných míst?
Konference má už svá témata, lektory a možnost koupit si lístek v předprodeji. V současné chvíli je asi polovina lístků prodaná. Více informací a rezervace je možná na www.irenakubicova.cz Konference proběhne v sobotu 17. října v Domě Českého Švýcarska v Krásné Lípě.