weby pro nejsevernější čechy

Jan Rejžek a jeho Hudební kaleidoskop ve Varnsdorfu

Po nenávratně odeznělých prázdninách ožil opět sálek Městské knihovny ve Varnsdorfu, jako první se v něm (poprvé) představil hudební a filmový kritik, novinář a spisovatel Jan Rejžek.

Tato nesmlouvavá osobnost obnovila svůj Hudební kaleidoskop a přímý kontakt s publikem. Jan Rejžek vyrazil po vlastech českých se zásobou CéDéček a historek, aby posluchačům představil něco z hrůz, které prošly naší populární scénou, zavzpomínal na „humorné historky“ ze svého působení v médiích i různá výročí, a hlavně a především představil kousky, se kterými se dnešní posluchač v masových médiích má velmi těžkou šanci potkat. Určitě nelze po poslechu jím vybraných skladeb tvrdit, že by měl nějaký oblíbený žánr či specifický výběr, zaznělo toho hodně, od dávné minulosti po žhavou současnost, od klezmeru po rockovou klasiku, od Vladivojny La Chia po současné nahrávky Dylana či Cohena.

Zpočátku to vypadalo, že půjde o akci víc než komorní, bylo nás opravdu jak do mariáše. Početní stav pak zachránila dorazivší školní mládež, což má ovšem bohužel i odvrácenou tvář. Jak sám Jan Rejžek okomentoval u našich fotografií na FB – „Ještě to bude ve výběžku dřina! Nedrželi ústa ani při Cohenovi … Ale senioři výborní! Ať žije Náhorní varnsdorfský Karabach!“ Takže díky a snad bychom se měli v lednu dočkat repete.

DSC_2899.JPG

DSC_2902.JPG

DSC_2905.JPG

Tagy