weby pro nejsevernější čechy

Křest komiksu Jana Vobra – Střípky ze sklářské historie

Po velkém úspěchu komiksu o skláři Egermannovi se město pustilo s Janem Vobrem do dalšího společného projektu. Světlo světa již brzy spatří nový komiks s názvem Střípky ze sklářské historie.

Novoborský výtvarník a známý karikaturista Jan Vobr v něm svým svérázným způsobem na 32 stranách popularizuje tajemství sklářské výroby, její historické mezníky a také nenechává nikoho na pochybách, že sklo a zdejší region k sobě historicky neodmyslitelně patří. Proto nepřekvapí, že k vydání komiksu město přistoupilo právě v letošním roce, kdy se zde koná již XII. ročník Mezinárodního sklářského sympozia. Komiks tak bude v době sympozia k dispozici všem návštěvníkům města. Za 75 Kč bude možno ho zakoupit ve Sklářském muzeu Nový Bor i Turistickém informačním centru Nový Bor. Věříme, že nejen děti, ale i dospělí, najdou v novém komiksu zábavu i poučení.

Přijďte tedy společně s námi nový komiks pokřtít ve ve čtvrtek 24. září 2015 v 18 hodin do Sklářského muzea Nový Bor a popřát komiksu i jeho autorovi vlídné přijetí od čtenářské veřejnosti.

Pro zájemce o dílo Jana Vobra máme navíc potěšující zprávu, že během IGS bude možno navštívit výstavu tohoto novoborského umělce ve Sklářském muzeu v Kamenickém Šenově.

Tagy